3,5 vivino

14 Hands Chardonnay - Washington State USA

Tilbuds Pris: 130,00 kr

Før Pris: 165,00 kr

 

'Yes sir'

Vinen fra staten Washington USA er kendte for deres ligefremme frugt, både i næse og mund. Hver vingård i verden har deres måde at definere deres karakteristika. Mit mål er at fange essensen af vores karakteristika i hver eneste flaske, siger vinmager Keith Kenison fra 14 Hands Winery.

Beskrivelse

På 14 Hands Winery lader man vinmageren Keith, tage en praktisk tilgang til vinifikationen. Lader frugten være den vigtigste spiller og lade den udtrykke sig selv. Det ultimative mål er, at du vil elske at drikke deres vine. Vi smager hele tiden igennem processen og vi laver også tit om på blandinger, så du får en vin som er blød og frugtig, men også lidt modig og kompleks i sin tilgang.

 Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Denne vin i årgang 2013 har fået:
• Guld ved Berliner Wein Trophy 2017

God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 34% mere
I glasset
Denne vin er hovedsageligt produceret af Chardonnay-druer (98%) samt en smule Rousanne, Viognier og Marsanne, der alle er dyrket i Columbia Valley i staten Washington. Vinen har været lagret dels på ståltanke og dels på egetræsfade. Det er en elegant hvidvin med en flot klar farve og frisk duft af æbler, pærer og melon med et strejf af karamel og krydderier. Elegant frugtsmag med noter af smør og vanilje samt en saftig og behagelig eftersmag. Denne harmoniske hvidvin er særdeles velegnet til fjerkræ, svinekød, fisk og skaldyr.
Område og Producent
14 Hands Vineyards ligger i Columbia Valley i staten Washington i USA. 14 Hands vinene er inspireret af de vilde heste, som engang vandrede frit omkring i det smukke bakkelandskab i det østlige Washington. Etiketterne er ligeledes inspireret af de vilde heste, som var ret små – populært sagde man, at de var knap 14 hænder høje (en hånd var bredden på en mands hånd = ca. 4 tommer = ca. 10 cm, så hestene målte ca. 140 cm ). Motivet på etiketterne er lavet af den prisvindende kunstner Cynthia Sampson, som har specialiseret sig i malerier med stærke farver.