3,5 vivino

14 Hands Chardonnay - Washington State USA

165,00 kr
  • Køb 3 for 130 pr. fl. og spar 22%

 

'Yes sir'

Vinen fra staten Washington USA er kendte for deres ligefremme frugt, både i næse og mund. Hver vingård i verden har deres måde at definere deres karakteristika. Mit mål er at fange essensen af vores karakteristika i hver eneste flaske, siger vinmager Keith Kenison fra 14 Hands Winery.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeWashington
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Let, Tør
DruerChardonnay
God TilFisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Skaldyr
År2013
Alkohol13,5 %
Vivino3,5
Duft

Vinen har været lagret dels på ståltanke og dels på egetræsfade. Det er en elegant hvidvin med en flot klar farve og frisk duft af
æbler, pærer og melon med et strejf af karamel og krydderier.

Smag

Elegant frugtsmag med noter af smør og vanilje.

Eftersmag

Saftig og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

På 14 Hands Winery lader man vinmageren Keith, tage en praktisk tilgang til vinifikationen. Lader frugten være den vigtigste spiller og lade den udtrykke sig selv. Det ultimative mål er, at du vil elske at drikke deres vine. Vi smager hele tiden igennem processen og vi laver også tit om på blandinger, så du får en vin som er blød og frugtig, men også lidt modig og kompleks i sin tilgang.

Denne vin er hovedsageligt produceret af Chardonnay-druer (98%) samt en smule Rousanne, Viognier og Marsanne, der alle
er dyrket i Columbia Valley i staten Washington. Vinen har været lagret dels på ståltanke og dels på egetræsfade.

Se en lille video fra vingården HER

 Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Denne vin i årgang 2013 har fået:
• Guld ved Berliner Wein Trophy 2017

God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 34% mere
Område og Producent

14 Hands Vineyards ligger i Columbia Valley i staten Washington i USA. 14 Hands vinene er inspireret af de vilde heste, som engang vandrede frit omkring i det smukke bakkelandskab i det østlige Washington. Etiketterne er ligeledes inspireret af de vilde heste, som var ret små – populært sagde man, at de var knap 14 hænder høje (en hånd var bredden på en mands hånd = ca. 4 tommer = ca. 10 cm, så hestene målte ca. 140 cm ). Motivet på etiketterne er lavet af den prisvindende kunstner Cynthia Sampson, som har specialiseret sig i malerier med stærke farver.

Ånden fra ​​disse heste lever i det store landskab, der har opretholdt det bestemt for generationer. lerblandet sand og grusjord kræver en stærk og bestemt vinfremstilling, og vores vinmarker sprudler i Washingtons verdensklasse terroir. Med frugten fra disse hårdføre vinstokke, håndværkes der store, frugtdrevner øde og skarpe, saftige hvide, der hædrer legenderne i regionen.

Ved 14 HANDS tager deres winemaker, Keith Kenison, en praktisk tilgang til vinfremstilling - virkelig lade frugten udtrykke sig med så få manipulationer som muligt. At lave vin, som folk nyder at drikke er vingårdens ultimative mål. Man træffer ofte beslutninger i hele vinfremstillingsprocessen baseret udelukkende på smag. I sidste ende ønsker man, at vinerne skal være glatte og frugtdrevne, men dog modige og komplekse.