Bodegas Hidalgo - Fino - Sherry

129,95 kr
  • Køb 3 for 113.5 pr. fl. og spar 13%

 

"The food wine"

Man ser efterhånden Sherry mere og mere på de danske madborde. Det gør man fordi Sherry er "the food lover". En tør Sherry duer til alle de retter, hvor normale vine må sige fra, men også som alternativ til de normale vine. Læs længere nede hvad der gør Sherry så fantastisk....

TypeHedvine
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeJerez
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerPalomino
God TilAperitif, Fed Fisk, Fisk, Lagrede Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Skaldyr, Stærke Oste
Alkohol15 %
Duft

Fino der præsenterer behagelige aromaer af hvide frugter ledsaget af blomster-, mineral- og tørret frugtnoter samt ristede nødder og krydderier.

Smag

Tør og kraftfuld, der viser en struktureret stil og volumen i munden, alt sammen pakket ind af forfriskende syre og vedvarende finish med salte noter

Beskrivelse

 

Fino- (og manzanilla-) sherry fremstilles i modsætning til andre sherrytyper som ikke-oxiderede vine. Allerede i gæringstanken udvikler vinen, der skal blive til sherry, et lag af gærceller, som kaldes flor. Det beskytter vinen mod oxidering - altså den specielle smag, der kan minde om brune æbler, og som blandt andet kendes fra madeira.

Når den gærede vin hældes på fade - typisk 600 liters-fade af amerikansk eg - tilsættes alkohol, så procenten når op på cirka 15, og fadene fyldes kun fire femtedele op. Det betyder, at floren fortsat kan udvikle sig og dække vinens overflade. Floren består af gærcellerne, som har taget sig af den alkoholiske gæring - omdannelsen af druemostens sukker til alkohol. Efter gæringen begynder de at leve af ilten i fadet og lidt af alkoholen i vinen.

Restproduktet af denne proces er stoffet acetaldehyd, som giver den særlige smag af mandler og nødder i en fino- eller manzanilla-sherry.

Fino Sherry er den ultimative vin til mange af de sydeuropæiske retter, men også til mange danske retter, som er såkaldte "vindræbere". Vi har i det danske køkken mange salte retter og mange retter med en vis sødme. Disse retter kan man med stor fordel servere en tør Sherry til og tit som den eneste mulighed.

  • alle slags tapas: tortilla, gildas, patatas bravas, pan con tomate med jamón (prøv også at tilføje avocado!)
  • noget dybstegt / fedtholdigt eller tempura
  • alle slags nibbles: oliven, dadler, nødder, croquettes, salt chips (selvom enhver form for sherry går godt med salt snacks)
  • Spansk skinke og andre pålæg
  • kold suppe, som gazpacho eller salmorejo
  • hvid asparges
  • mild, ung ost: feta eller ung Manchego
Område og Producent

Bodegas Hidalgo eller Hidalgo - La Gitana for at sikre, at det ikke er forvekslet med Bodegas Emilio Hidalgo , blev grundlagt i 1792 af José Pantaleón Hidalgo, der oprindeligt var fra Santander i det nordlige Spanien. Især i det 19. århundrede voksede det ind i dagens kendte firma. Hidalgo - La Gitana 's forretningsgang er gammeldags på en positiv måde, i tider, hvor de fleste andre bodegas er blevet moderniseret. 

Først og fremmest er det en ægte familievirksomhed (sjette successive generation) og en af ​​meget få tilbageværende uafhængige. For det andet er det stadig afhængigt af sine egne vinmarker i to af de bedste pagoer: Balbaína - mellem havet og Jerez - og Miraflores, den store Sanlúcar vingård. 

De ejer ca. 170 hektar - alt organisk dyrket. Selve Bodegaen hedder San Luis og ligger i Sanlúcar de Barrameda nær Guadalquivir-floden på havniveau. Faktisk var det lige på kysten indtil det 18. århundrede, da havet begyndte at bevæge sig væk. Det er ikke nødvendigt at sige, at der er en konstant havbrise. 

Bodegaen indeholder ca. 10.000 botas , mange af dem over 200 år gamle. Hidalgo - La Gitana producerer ca. 200.000 flasker sherry og brandy hvert år. Ca. 70% af denne produktion er til Manzanilla La Gitana , Hidalgo's flagskibsvin, der produceres i en familie solera, der går tilbage til begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Faktisk dateres det tilbage til samme tid, da Manzanilla som en vintype blev til. 

Navnet La Gitana betyder Sigøjner-kvinden, og kommer fra en bar i Málaga, der drives af en sigøjner, hvor Hidalgo's Manzanilla var særlig populær. I dag er det nok den mest almindelige Manzanilla i andalusiske restauranter og barer. I de senere år har familien også startet en restaurantkæde og købt en vinbodega i Rioja-området, men de fleste af disse aktiviteter er lukket ned og deres fokus er nu på sherry igen. De producerer også brandy Fabuloso, eddike, Ponche likør og bordvine.

Se en video fra huset HER