Domaine Joseph Scharsch - Serie de Liberté - "MANON" - Orangevin - Alsace - (uden tilsatte sulfitter)

225,00 kr
  • Køb 3 for 175.00 pr. fl. og spar 23%

 

"The Orange GW"

Det er ikke hver dag du finder en tør Gewürztraminer fra Alsace og så ovenikøbet er en orangevin uden tilsatte sulfitter. Det er en vin der glæder den der tænker på naturen, fødevarens bæredygtighed og selvfølgelig nydelsen. En nydelse der forhøjes når den får lov til at drikkes sammen med mad.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeUden sulfitter
LandFransk
OmrådeAlsace
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerGewurztraminer
God TilAperitif, Asiat. retter, Bløde Oste, Dansk Julemad, Faste oste, Fed Fisk, Fisk, Grillede retter, Kryd. retter, Lagrede Oste, Lyst Kød, Milde oste, Skimmel Ost, Stærke Oste, Sushi, Tapas, Vildt
År2021
Alkohol14 %
36 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

På linje med tidligere årgange forfører den med sin rigdom og elegance. Næsen fremkalder aromaer af krydderier og roser samt overmodne noter af honning og eksotiske frugter.

tabs-icon2 Smag

Ganen, fuld af længde og finesse, understøttes af en smuk rundhed og afsluttes med en behagelig friskhed.

Beskrivelse

De 35 vin parceller (12 ha.), i Wolxheim, der udgør vingården i dag, er spredt over de fem omkringliggende kommuner, hvor hvert sted har en unik terroir, der kombinerer en bestemt jord og eksponering. Denne mangfoldighed af terroir udgør den største rigdom, hvilket gør det muligt at dyrke alle ​​de 7 godkendte Alsace-druesorter (Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Muscat, Riesling og Gewurztraminer) 
En 8. druesort, Chardonnay er udelukkende dedikeret til Crémant.

Siden 2009 er hele ejendommen blevet dyrket som økologisk vingård uden ukrudtsmiddel, gødning eller kemiske behandlingsprodukter.
Sygdommene er reguleret med naturlige produkter som Bordeaux-blanding, svovl eller planter som nælde eller padderok. I jorden opretholdes naturlig fertilitet takket være kompostens bidrag. Udviklingen af ​​græsset er indeholdt ved hældning eller lav pløjning.
Etiske og kvalitative motiver: Etik for at udvikle et sundt produkt og videregive et "rent" land til vores børn. 
Kvalitativ, fordi vinstokken organisk producerer færre druer. Produktionen reguleres naturligt. Vinen er også bedre rodfæstet for at trække de mineralelementer, der er naturligt tilgængelige i jorden, i dybden. De producerede vine kombinerer renhed og mineralitet.

Gewurzt de Manon er placeret på toppen af ​​en kalkstensskråning, der vender mod sydøst ((Unterstupf). På toppen af ​​vinmarken er Kalkstenen blotlagt. Luften er lidt køligere der end i bunden af ​​skrænten. Jorden er tynd og stenet. Høstet omkring 10 dage efter den normale høst afslutning og drueskindet ligger med druemosten i ligeså mange dage. En Gewurztraminer med bemærkelsesværdig karakter. Kun de bedste druer bruges - Mad og vin: Aperitif, foie gras, røget andebryst, stærke oste, frugttærter.

OBS: Bedst mulige pris ved køb af bare 3 fl.

Se vingårdens hjmmeside HER - se billeder fra Wolxheim HER -  en video med Nicolas Scharsch HER

Hvad anmelderne siger

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161 - 96 point

Den bedste orangevin vi har smagt til dato.

Område og Producent

Vingården er beliggende i Wolxheim. I hjertet af " "VINEYARDS OF THE COURONNE D'OR". 

I 1994 blev foreningen La Couronne d'Or, The Golden Circle, dannet. Inden for La Couronne d'Or samarbejder hele 21 landsbyer, 15 vinproducenter, to kooperativer og en frugthandler for at styrke og markedsføre området vest for Strasbourg. Afstanden mellem de enkelte landsbyer er ret lille, typisk 2 km. Derfor udgør La Couronne d'Or en cirkel på omkring 20 km i diameter.

Allerede i 589 e.Kr. roste biskoppen af ​​Tours de merovingiske vinmarker vest for Strasbourg. Det pågældende område er det område, der er afgrænset af Nordheim i nord, Westoffen i vest, Ostheim i øst og hvad der nu er Molsheim i syd. Allerede i disse dage var området af stor økonomisk såvel som strategisk betydning.

Udover det lille vindyrkningsområde omkring Wissembourg tæt på den tyske grænse meget nord for Bas-Rhin, serverer den travle by Marlenheim den nordlige port til Alsace vinmarker. Dette er faktisk også udgangspunktet for Alsace-vinvejen, Route des Vins d'Alsace, der svinder omkring 150 km, indtil den når den sydlige indgang i Thann.

På trods af nærheden til hovedstadsområdet Strasbourg, kun 20 km væk, overses området mellem Marlenheim og Molsheim desværre af udenlandske besøgende. Dette er især forbløffende i betragtning af, at området består af fire spændende Grand Crus og 1 400 hektar vinmarker, dvs. 10% af vinbilsområdet i Alsace. De 20+ landsbyer i området, der nyder godt af 'indvandring' fra Strasbourg, er vitale og livlige, men viser også ægte Alsace-charme med smalle gyder foret med bindingsværkshuse, dejlige gårde, alle gennemblødt af blomster.

Wolxheim er en velstående og charmerende landsby ved Canal de Bruche. To meget gode producenter, Clément Lissner och Thomas Vogt, fremstiller meget, meget interessante vine fra Altenberg de Wolxheim. Også Domaine Joseph Scharsch og François Muhlberger er værd at søge.

VINAVLERE I WOLXHEIM SIDEN 1755

Begyndelsen går tilbage til 1755, hvor registrer nævner ægteskabet mellem Catherine Schirr og Joseph Scharsch, der allerede er nævnt som vindyrker i rue de l'Eglise. Siden da har otte generationer af vindyrkere haft succes med at forbedre denne vingård.

12 HEKTARER ØKOLOGISK KULTUR
De 35 vin parceller (12 ha.), der udgør vingården i dag, er spredt over de fem omkringliggende kommuner, hvor hvert sted har en unik terroir, der kombinerer en bestemt jord og eksponering. Denne mangfoldighed af terroir udgør den største rigdom, hvilket gør det muligt at dyrke alle ​​de 7 godkendte Alsace-druesorter (Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir, Muscat, Riesling og Gewurztraminer) 
En 8. druesort, Chardonnay er udelukkende dedikeret til Crémant.

Siden 2009 er hele ejendommen blevet dyrket som økologisk vingård uden ukrudtsmiddel, gødning eller kemiske behandlingsprodukter.
Sygdommene er reguleret med naturlige produkter som Bordeaux-blanding, svovl eller planter som nælde eller padderok. I jorden opretholdes naturlig fertilitet takket være kompostens bidrag. Udviklingen af ​​græsset er indeholdt ved hældning eller lav pløjning.
Etiske og kvalitative motiver:
Etik for at udvikle et sundt produkt og videregive et "rent" land til vores børn. 
Kvalitativ, fordi vinstokken organisk producerer færre druer. Produktionen reguleres naturligt. Vinen er også bedre rodfæstet for at trække de mineralelementer, der er naturligt tilgængelige i jorden, i dybden. De resulterende vine kombinerer renhed og mineralitet.

168519693_217584653475651_5103749030158520652_n