4,5 vivino

DALVA PORT - COLHEITA 1934 - DEN FØRSTE PORTVIN FRA DALVA

5.500,00 kr

 

"THE 1934"

Portvine er trenden i øjeblikket. Efter at have siddet i bagfeltet, er populariteten for de ædle dråber taget til. Vi får hele tiden nye årgange, men skifter også tit ud, da det er et volantilt marked for årgangsport.

 

TypeHedvine
Indhold i CL70
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig
År1934
Alkohol19,5 %
Vivino4,5
1 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Gammel gammel port med noter af ædelt træ, læder og tobak

Beskrivelse

 C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år. Vi sælger rigtig mange af disse typer Portvine. Selvfølgelig fordi de smager dejligt og er bløde og runde, men også til gaver, da der er årstal på flaskerne og kender man en, som har fødselsdag eller jubilæum fra et af de år vi har portvine fra, så er det en populær gaveidé.

Denne Colheita 1934 var den første Da Silva lavede og derfor en meget efterspurgt Portvin. – vi snakker altså en portvin, der er lagt på fad før 2. verdenskrig. Det er flydende guld på flaske! 80 år er ingen alder for portvin af denne kaliber. Her er enorm dybde, masser af saftighed og en udpræget perfekt harmoni og rygrad. Smagen er spækket med abrikos, marcipan, honning noter fra fadet for blot at nævne nogle få. Eftersmagen er fortsætter i det uendelige, kun afbrudt af ganens lyst til nok et sip. Det bliver ikke bedre!

En Colheita Port lever sine første mange år på fade i Portugal. Colheita kan populært sagt, kaldes en årgangs tawny. Mindst 7 år skal den lagre på fad før den må frigives. Først på flaske udvikles vinen ikke nævneværdigt, men kan holde mange mange år. Selv når du har åbent portvinen, kan den godt holde sig en til to måneder i køleskab. Grunden hertil er, at vinen i forvejen er blevet udsat for luft og kan i modsætning til eksempelvis Vintage port, som skal drikkes relativt hurtigt efter åbning, godt klare at være åbent et godt stykke tid.

Leveres i original trækasse.

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 2% af alle vine i verden (1995 Årgang)
wsa_winning
Optræder i Vivino's 2019 Wine Style Awards: Portuguese Port (1985 Årgang)
Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked.

I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER