CHABOT VINTAGE ARMAGNAC 1986

1.100,00 kr

 

"Art Brandy"

Armagnac er en fransk druebrændevin produceret i Armagnac-regionen, der ligger mellem floderne Adour og Garonne i Gascogne syd for Bordeaux for foden af Pyrenæerne.

TypeArmagnac
Indhold i CL70
LandFransk
OmrådeArmagnac
År1986
Alkohol40 %
Beskrivelse

Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig, og historien går helt tilbage til 1400 årene, omkring 200 år længere tilbage end cognac.

Drikken er baseret på hvidvindruerne: Bacco, Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc.
Hvidvinen destilleres kun én gang mod to gange når det drejer sig om cognac. Derefter lagres den på egefade, som Cognac også gøres…
Du har her en vintage Armagnac og hos Chabot, lagres den destillerede vin på fade, lavet af sort eg fra Gascogne skovene og er specielt udvalgt af kældermesteren, hvis underskrift forfindes.
Derudover er alle vintage forseglet med lak. Disse Armagnacs er eftertragtet af samlere og fine restauranter verden over. Se flere HER
OBS: Vi kan skaffe Amagnac fra næsten alle årgange fra 1888 og frem til idag. Kontakt os venligst med dine ønsker eller spørgsmål.

Hvordan laves Armagnac HER

 www.chabotarmagnac.com/

Område og Producent

Efter næsten to århundreder, (der findes nemlig Armagnac fra det år hos Chabot), der dateres tilbage til 1888, tilføjes nye kapitler stadig til Chabot-historien. 

Med moderne produktionsmetoder og avanceret udstyr bliver produkterne mere raffineret. Men de vigtigste temaer i fortællingen forbliver uændrede: engagement til excellence og ærer brandets rige arv. 

Chabot ejer og forvalter 100% af sine aktiviteter, fra vinmarkerne til vinfremstillingsvirksomheden til destillerings- og aftapningsanlægget, hvilket sikrer en klar opmærksomhed på detaljer i alle faser af processen. Armagnacs ubestridte kvalitet har bragt mærket fra ydmyg start, gennem udfordrende tider til den nuværende succes. Chabot distribuerer nu stolt til 96 lande over hele kloden.

Destillationen af armagnac adskiller sig fra destillation af cognac og whisky ved at anvende kolonne destilation (coffey still). Ved cognac- og whiskydestillation bruges pot destillering (pot still). Produktionen i Armagnac er 15 % mindre end i Cognac og mens Cognac fortrinsvis produceres af store produktionsenheder, der eksporterer hovedparten, produceres Armagnac af små enheder med druer fra små vingårde.

Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation mærkbart i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske: Kvaliteten af Armagnac hænger til dels sammen med, hvor mange år den modnes på egefade: Tre stjerner (to års modning), V.S.O.P. (fem års modning), X.O. (seks års modning), Hors d’Age (ti års modning), Millésime (mindst ti års modning). Blanche d’Armagnac er betegnelsen for Armagnac uden fadlagring.