El Dorado Rum - Port Mourant 1999

2.195,00 kr

 

'Maybe the Best'

Denne dejlige rom er en del af El Dorado Demerara "Rare Collection". En full proof rom, som måske er den bedste vi har smagt fra destillationsapparatet Port Mourant. Fadstyrken, Single still og tropisk lagring gør denne rom til en eksplosion.

TypeRom
Indhold i CL70
LandGuyana
År1999
Alkohol61,6 %
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duften er orange, ristet krydderi, kaffe. Den udvikler sig hele tiden og hver duft er en ny oplevelse.

tabs-icon2 Smag

Smagen er tørrede frugter, orange, vanilie og krydderi fra øverste hylde.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen bare bliver ved og ved. En rom du kan udforske dagen lang.

Beskrivelse

Mere end 300 års erfaring gør Demerara til en unik spiller i det store rommarked. kendte for mange typer, variationer og destillationsapparater..

Port Mourant som er et meget meget gammelt dobbelt kedlet wooden pot still, som stammer fra den nedlagte sukkerplantage af samme navn og som lå i byen Port Mourant . Port Mourant er flyttet fra sit oprindelige sted, til nu at stå på Diamond Distillery i Georgetown, Guyana.

Område og Producent

Demerara Distillers, Guyana, er helt unikke. Intet andet rom destilleri kan prale af en sådan arv og erfaring udi rom. Det er dette der gør at firmaet kan fremvise en kæmpevariation af kvalitetsrom, som har vundet anerkendelse verden over. Rom i forskellig alder, stil og karakter. Vi skal helt tilbage til 1650 hvor briterne introducerede destilleringsprocessen. Få år efter havde de ca. 300 ejendomme som producerede sukkerrør ligeså mange destillationsapperater og nogle af dem er i drift i dag og er verdens berømte. I 1752 blev den tredie bosættelse i Guyana en realitet. Demerara var navnet og fandtes ved floden af samme navn. De næste par århundreder forsvandt flere og flere sukkerrørs-ejendomme og hermed også de gamle destillationsapperater. Det hele er efterhånden samlet i Demerara Distillers limited og befinder sig på ejendommen Diamond på den østlige side af floden. Her er alle de gamle apparater fra Port Mourant, Versailles, Enmore og Uitvlugt.