3,8 vivino

Rosa Regale - Brachetto d’Acqui D.O.C.G.

150,00 kr

 

"ROSA ROSE"

En af vores mest populære vine fra gamle dage, er nu genopstået. Denne fantastisk Spumante lavet på Brachetto d'Acqui druer, som kun findes i Piemonte. Sød og læskende og kvalitet uovertruffen for denne slags vin, som får i alle prisklasser, men vi har toppen af poppen.

TypeDessertvin, Mousserende, Rødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Sød
DruerBrachetto d'Acqui
God TilAperitif, Chokolade/konfekt, Dessert, Frugt
År2021
Alkohol7 %
Vivino3,8
32 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en vin med lys rubinrød farve og en intens og frugtig duft.

tabs-icon2 Smag

Blød, frisk og sød smag af bær og mandler samt en behagelig og vedvarende eftersmag.

Beskrivelse

Denne vin er dyrket af 100% Brachetto d’Acqui-druer, der er dyrket i Acqui Terme i Piemonte-området. Her har Castello Banfi også en vingård ligesom de eksempelvis har i Toscana.

Vinificeringen foregår i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke efter Charmat-metoden

 VINBONDEN KOMMENTERER:

 Sød mousserende vin med lette rubinrøde nuancer med en livlig og vedvarende perlage. Både ved næsen og i munden kommer alle vinstokkens aromatiske ejendommeligheder bedst til udtryk; intense aromaer af bulgarsk rose og bær ledsaget af en sød eftersmag afbalanceret af en god syre.

OBS: Vinen er i en flot æske

Vingårdens hjemmeside HER - Se en smuk video fra vingården HER

Område og Producent

Banfi blev grundlagt i 1978 takket være viljen fra de italienske-amerikanske brødre, John og Harry Mariani.

Fra begyndelsen var målet for de to brødre at skabe en avanceret vingård kombineret med den mest avancerede videnskab i vinmarkerne til produktion af premium-vin.

Sammen med Mariani-familien ser man også Ezio Rivella, som er en af ​​Italiens vigtigste enologer. Han forstod, at ejendommen på grund af jordens rigdom og den privilegerede mikroklimatiske position ville have stor kapacitet til udvikling af fine vine.

I disse år købte brødrene, John og Harry, også Bruzzone, en historisk vingård i Piemonte. Grundlagt i 1860 og specialiseret i produktion af mousserende vin og er i dag kendt som Banfi Piemonte.

Banfi-ejendommen strækker sig syd for Montalcino til grænsen til Val d'Orcia. Af de 7.100 hektar land er omkring en tredjedel beplantet med vinstokke, i en konstellation af enkelte vinmarker. Resten er olivenlunde, frugttræer (hovedsageligt blommer), skov og krat. 

 Som et projekt, der er dedikeret til at fremhæve de værdsatte DOC'er i nedre Piemonte, repræsenterer Banfi Piemonte den perfekte union mellem den hundrede år gamle mousserende vin tradition og en stor erfaring opnået igennem arbejdet i kældrene. Ejendommen strækker sig mellem byerne Novi Ligure og Acqui Terme over et område på 124 acres, hvoraf 114 er vinstokke.

Banfi's dedikation til Toscana har for nylig bragt Banfi til nye territorier. En af de mest stemningsfulde i regionen: Bolgheri, hvor en lille ejendom baseret på etruskernes legende producerer en Bolgheri DOC; Maremma, et område dedikeret til produktionen af ​​Vermentino; og Chianti, mest værdsat til fødslen af ​​Chianti Classico.

Vingården, der er designet til at beskytte druens integritet og rigdom, anvender avanceret teknologi, resultatet af revolutionerende teknisk forskning og innovation. 

Og i denne samme filosofi, der er baseret på kontinuerlig forskning, kom et antal projekter til at foregå på deres ejendom, herunder undersøgelse af Sangiovese kloner og forskning om sammensætning og modning af træ til tønder.

Således er vingården i dag særdeles velkendt for at producere gode vine af meget høj kvalitet. Dette har Castello Banfi tydeligt bevist ved vinde flere anerkendte konkurrencer og 12 gange løbet med den flotte titel som "Bedste italienske vineri" ved Vinitaly.