Thy Whisky No. 13 - "STOVT"

1.000,00 kr

 

"Stovt nr. 13"

Vi havde Stauning whisky, som for en halv snes’år siden kom som en komet på den europæiske whisky himmel. Sidenhen har flere begået strålende resultater. Ikke mindst Thy Whisky, som efter en kort opstart, pludselig i 2019 fik betegnelsen: "Europas bedste whisky" af guru anmelderen Jim Murray, for deres No 9 "BØG" whisky.

Siden hen er det gået slag i slag og nu kommer drengene fra Thy men endnu en edition. No. 12 "KORNMOD"

TypeWhisky
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol51 %
5 stk. På lager
Beskrivelse

"Stovt" No 13 er blandet af et udpluk af Thy Whisky's single malts fra både bourbon, oloroso og PX sherry fade. Som noget nyt er det kommet en lille andel af Thy Whisky's bøgerøgede single malt med i ”vielsen”.

Man har lånt Thisted Bryghus fem af Thy Whisky's whiskytønder, som er blevet brugt til at fadlagre den klassiske Limfjordsporter i et halvt års tid. Derefter har man brugt tønderne til at give whiskyen et cask-finish, der bidrager med mundfylde og smagsnoter af lakrids og brændt karamel.

Resultatet er kavalkade af søde noter af vanilje og tørrede frugter og karamel, egetræ, lakridsrod, støvet korn og en lille snert af sød røg, som kommer i bølger og en eftersmag, der udvikler sig længe. - Der er produceret 1825 flasker

 Thy Whisky no 13 - Stovt har vundet i Whisky og Rom magasinets store smagning af dansk whisky. 

 Testen er den til dato største blindsmagning af Dansk Whisky, som vi kender til. Det er fantastisk, at der efterhånden er flere seriøse producenter af Dansk Whisky. 

 Se en video fra Thy Whisky HER

Thy Whisky hjemmeside HER

 OBS: Du kan købe en andel i et af fadene fra Thy whisky. Dette fad har vi kommet rå-rom på og lader rommen modne i over 3 år. Du kan læse meget mere om dette HER

Hvad anmelderne siger

Medaljer og anerkendelser:

- San Francisco World Spirits Competition 2015, Sølv (Thy Whisky No. 1)

- San Francisco World Spirits Competition 2017, Sølv (Thy Whisky No. 6), Sølv (Thy Whisky No. 7)

- Jim Murray's Whiskybible, 2017, bedømmelse 93.5 (Thy Whisky No. 3)

- Jim Murray's Whiskybible, 2018, bedømmelse 90.5 (Thy Whisky No. 6)

- International Wine and Spirits Competition 2018, Sølv (Thy Whisky No. 7), Sølv (Thy Whisky No. 8)

- San Francisco World Spirits Competition 2019, Sølv (Thy Whisky No. 8), Sølv (Thy Spelt-Rye)

- Jim Murray's Whiskybible, 2020, bedømmelse 93.5 (Thy Whisky No. 8)

- Jim Murray's Whiskybible, 2020, bedømmelse 96.5, Gold Liquid Award - European Whisky of the year (Thy Whisky No. 9)

Område og Producent

Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo. 

 Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

 Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen. 

 Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

 Se mere på www.thy-whisky.dk