- Beskrivelse
Gambellara vine: Dette historiske DOC-område ved foden af den antikke vulkan Calvarina, der ligger sydvest for Vicenza, er kendetegnet ved vulkansk jord rig på mineraler og i vid udstrækning dannet af vulkanske basalter og vulkansk tufa.
Gambellara Classico og Recioto of Gambellara er blandt de ældste vine produceret i Italien. Den drue, der bruges til at producere dem, er Garganega, en hvid drue, der anses for at være hjemmehørende i bakkerne ved vingården. Det høstes manuelt for nøjagtigt at udvælge de bedste klaser.
I mere end 10 år har DalMaso vinfremstillet Vin Santo fra Gambellara, en passito-vin med en gammel tradition og unik DOC af sin art i Veneto. Års arbejde og et forskningsprojekt er dedikeret til Vin Santo i samarbejde med University of Verona.
Under høsten vælger man de sundeste Garganega-klaser. De placeres i små kasser i specielle rum kaldet "fruttai", hvis hovedfunktion er at være tør og godt ventileret. Druerne ligger på anden sal i Dal Maso smukke runde vingård omkring 6 måneder. Det har altid været vinen til de store lejligheder, og uundgåeligt forbliver du mundlam ved smagningen af en vin med mere end 10 års modning i små egetønder.
En video fra den meget særprægede vingårds tilblivelse HER
Vingårdens hjemmeside HER
- Område og Producent
Familiens historie begynder i det 19 århundrede ved bakkerne i Montebello i provinsen Vicenza. Grundlægger og oldefar til de efterkommere, der nu styrer DalMaso, Serafino Dal Maso, var ham der satte det hele i gang og sidst i 60'erne foretog hans barnebarn Luigino Dal Maso en omvæltning af firmaet. Han foretog store investeringer i nye marker i det sydlige Vicenza og begyndte nu at vende blikket mod at eksportere til udlandet. Autencitet er et kodeord i hele vinfremstillingen og idet hele taget i indstillingen, at drive et vinfirma. Hver eneste vin der laves, har deres og familiens særegne præg og du kan virkelig smage det igennem alle deres vine. Vinene kommer fra 3 steder i provinsen, nemlig Berici bakkerne, Lessini bjergene og Gambellara.