4,9 vivino

DalMaso - Vin Santo di Gambellara DOCG - Meget smuk trækasse

3.000,00 kr

 

"Vin Santo classé"

Vinene fra DalMaso er fantastiske. Vi har flere forskellige derfra. Vinene er stort håndværk og det gælder både de mindre dyre og helt op til deres meget kostbare vine. En vinfamilie der går langt tilbage i tiden og som har fundet vinmarker i Veneto, som passer til de enkelte druesorter.

TypeDessertvin, Hvidvin
Indhold i CL37,5
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeFrugtig, Fyldig, Kraftig, Sød
DruerGarganega
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2003
Alkohol12 %
Vivino4,9
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Mørk ravfarve, fornemmelser af mørk chokolade, figner og tørrede svesker, små sorte kandiserede frugter med en balsamico og lidt røgfyldt baggrund

tabs-icon2 Smag

 fløjlsagtig smag med stærke antydninger af middelhavsskrubbe. Aldringspotentiale 40-50 år.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang eftersmag

Beskrivelse

Gambellara vine: Dette historiske DOC-område ved foden af ​​den antikke vulkan Calvarina, der ligger sydvest for Vicenza, er kendetegnet ved vulkansk jord rig på mineraler og i vid udstrækning dannet af vulkanske basalter og vulkansk tufa.

Gambellara Classico og Recioto of Gambellara er blandt de ældste vine produceret i Italien. Den drue, der bruges til at producere dem, er Garganega, en hvid drue, der anses for at være hjemmehørende i bakkerne ved vingården. Det høstes manuelt for nøjagtigt at udvælge de bedste klaser.

I mere end 10 år har DalMaso vinfremstillet Vin Santo fra Gambellara, en passito-vin med en gammel tradition og unik DOC af sin art i Veneto. Års arbejde og et forskningsprojekt er dedikeret til Vin Santo i samarbejde med University of Verona.

Under høsten vælger man de sundeste Garganega-klaser. De placeres i små kasser i specielle rum kaldet "fruttai", hvis hovedfunktion er at være tør og godt ventileret. Druerne ligger på anden sal i Dal Maso smukke runde vingård omkring 6 måneder. Det har altid været vinen til de store lejligheder, og uundgåeligt forbliver du mundlam ved smagningen af ​​en vin med mere end 10 års modning i små egetønder.

En video fra den meget særprægede vingårds tilblivelse HER

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Familiens historie begynder i det 19 århundrede ved bakkerne i Montebello i provinsen Vicenza. Grundlægger og oldefar til de efterkommere, der nu styrer DalMaso, Serafino Dal Maso, var ham der satte det hele i gang og sidst i 60'erne foretog hans barnebarn Luigino Dal Maso en omvæltning af firmaet. Han foretog store investeringer i nye marker i det sydlige Vicenza og begyndte nu at vende blikket mod at eksportere til udlandet. Autencitet er et kodeord i hele vinfremstillingen og idet hele taget i indstillingen, at drive et vinfirma. Hver eneste vin der laves, har deres og familiens særegne præg og du kan virkelig smage det igennem alle deres vine. Vinene kommer fra 3 steder i provinsen, nemlig Berici bakkerne, Lessini bjergene og Gambellara.