4,1 vivino

Jordan Wines, Chardonnay, Barrel Fermented, Stellenbosch

189,00 kr
  • Køb 6 for 149.00 pr. fl. og spar 22%

 

'Sur Lie'

Vinen gærer på egetræsfade fra Bourgogne og det vil sige at den også ligger på resterne fra gæringen, som vi ellers primært kender fra Muscadet og området omkring udmundingen af Loire floden i Frankrig. Her kalder de vinen for “sur lie”.

Indhold i CL75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSydafrikansk
OmrådeStellenbosch
FyldeFyldig, Halv Tør, Kraftig
God TilFed Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
DruerChardonnay
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
48 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

fed, fadpræget Chardonnay næse med smørlækker fedme, brunet smør, blomsterhonning, moden blød frugt, fersken, melon og pærer i vaniljecreme, ananas, mariekiks, flødekarameller

tabs-icon2 Smag

Smagen er fed, cremet og moden … totalt lækker med den modne frugt, fedmen, fylde, masser af lime, tung på fadene, men denne fede flomme gør vinen meget behagelig. Det er gule stenfrugter, ananas, mens lime, citrus og mineraler giver rygrad.

Beskrivelse

Gary og Kathy Jordan har lavet verdensklassevine siden 1993 på en gård, hvis historie går mere end 300 år tilbage. (Se billeder af de to i galleriet til venstre. Her kan du også se andre billeder fra ejendommen.)
Han er geolog, hun er økonom – og det er ikke de værste kompetencer, man kan have, når man skal drive en vingård i eliten!

Mosten blev fermenteret på fade i et udvalg af 228 liter burgunderformet fransk egetræ  (27% nye, 33% anden fyld og 27% tredje fyld og 13% fjerde fyld Nevers og Burgund egetræ tønder). Vinen blev modnet ”sur lie” i tønden i 9 måneder med lejlighedsvis rullning af tønderne for at fremhæve den specielle karakter. 7% tankfermenteret Chardonnay blev blandet med fadvinen for at sikre velafbalancerede citrus smage. Både tanken og den fadfermenterede Chardonnay gennemgik malolaktisk gæring.

Se vingårdens hjemmeside HER

 

Hvad anmelderne siger

Winelab.dk: “Klassisk fadlagret Chardonnay i duften. Bacon, smør og en flot gul frugt. Meget imødekommende duft, som lover godt. Spicy syre i frugten bakket op af persille, smør og jordbær i eftersmag. Vinen har en del fad – nogle vil måske mene for meget – men giv den modspil med grillet fisk eller lyst kød, eller lad den ligge nogle år, så fadarbejdet bliver mindre markant. Rigtigt godt køb til prisen.”

Chardonnay fra højtbeliggende marker er en mineralsk, citrusduftende sag, der har fået cremede toner af fadgæring på franske egefade af allerbedste kvalitet. Parker gav 90 point og slutter med anbefalingen. ”No talking, just drinking!

2017 – Silver, International Wine Competition (IWC)
2017 – Double Gold Top 100 Wine Awards
2016 – 5 stars John Platter 2018 Guide
2016 – Gold at International Wine & Spirits Competition
2016 – Gold – Wine of the year 2017/2018 Irish wine show
2016 – Tim Atkin – 91 points
2015 – THE MOST HIGHLY RATED WINES OF THE CAPE OVER THE PAST 10 YEARS
2015 – Veritas Double Gold
2015 – Double Platinum award – Top 100 SA Wines
2015 – Grand Cru National Champion – Best in Class Top 100 SA Wines.
2014 – Gold – International Wine & Spirits Competition (IWSC)
2013 – Decanter Best in Show

★★★★★ Houlbergs Vinblog
BUM … fed, fadpræget Chardonnay næse med smørlækker fedme, brunet smør, blomsterhonning, moden blød frugt, fersken, melon og pærer i vaniljecreme, ananas, mariekiks, flødekarameller og bare en langt større dybde end med versionen uden lagring på eg.
Smagen er fed, cremet og moden … totalt lækker med den modne frugt, fedmen, fylde, masser af lime, tung på fadene, men denne fede flomme gør vinen meget behagelig. Det er gule stenfrugter, ananas, mens lime, citrus og mineraler giver rygrad. Smuk vin.

★★★★★ Ekstra Bladet
Flot intens krydret næse. Masser af moden fersken, tropisk frugt og vanilje i smagen. Flot fadintegration og en vellavet vin med en fin lang afslutning

Vinen her har fået sølv medalje ved DECANTER WORLD WINE AWARDS 2023 - Den fineste konkurrence i verden

Se mere HER

Område og Producent

Garys forældre, Ted og Sheelagh købte Stellenbosch ejendommen i 1982 og indledte et omfattende genplantningsprogram, hvor der blev taget ekstremt hensyn til, hvor de forskellige sorter blev plantet i forhold til jordtyper, skråningsgrader og orientering. Det er også det, der kendetegner Jordan i dag: Ekstrem opmærksomhed over for selv de mindste detaljer. Gary og Kathy, som nu har overtaget vingården, vil ikke bare lave vin, men også afspejle stedet, hvor vinen bliver lavet: Stellenbosch terroir. Den sydafrikanske ‘Robert Parker’ – John Platter – er én af deres største fans – hele Estate-linjen giver han sjældent under 4 stjerner! Jordan familiens vine er blevet meget eftertragtede og derfor er vores lager af deres vine begrænset.

Gary og Kathy Jordan har siden 1993 lavet verdensklasse vine på en gård med historie tilbage 300 år. Han er en geolog, hun er økonom - sammen er dette mand og kone hold et fænomen.

Fra Jordens bjergside vinmarker man har en spektakulær panoramaudsigt over Table Mountain, False Bay og Stellenbosch. Gary og Kathy arbejdede internationalt i to år og raffinerede deres høj energi instinkter med praktisk erfaring. De kom hjem for at bygge en kælder i 1992.

Det følgende år blev vinene bedømt til at kunne blive tappet og derved bære Jordans navn. Fra det første år var det indlysende, at en ny stjerne var blevet tilføjet til vinmiljøet i Stellenbosch. Fortsat succes har udvidet med vine, der har fokus på stærke individuelle vine, der kombinerer den frugtfulde tilgængelighed af den nye verden med den gamle klassiske elegance.