Jordan Wines, Chardonnay, Barrel Fermented, Stellenbosch

149,50 kr

 


'Sur Lie'


Vinen gærer på egetræsfade fra Bourgogne og det vil sige at den også ligger på resterne fra gæringen, som vi ellers primært kender fra Muscadet og området omkring udmundingen af Loire floden i Frankrig. Her kalder de vinen for “sur lie”.

Læs mere
cl 75
Type Hvidvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Sydafrikansk
Fylde Fyldig, Halv Tør, Kraftig
God Til Fed Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
druer Chardonnay
År 2016
Alkohol 13,5 %
Vivino 4,1
Beskrivelse

Detaljer

Gary og Kathy Jordan har lavet verdensklassevine siden 1993 på en gård, hvis historie går mere end 300 år tilbage. (Se billeder af de to i galleriet til venstre. Her kan du også se andre billeder fra ejendommen.)
Han er geolog, hun er økonom – og det er ikke de værste kompetencer, man kan have, når man skal drive en vingård i eliten!

 jordanwines.com/

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Winelab.dk: “Klassisk fadlagret Chardonnay i duften. Bacon, smør og en flot gul frugt. Meget imødekommende duft, som lover godt. Spicy syre i frugten bakket op af persille, smør og jordbær i eftersmag. Vinen har en del fad – nogle vil måske mene for meget – men giv den modspil med grillet fisk eller lyst kød, eller lad den ligge nogle år, så fadarbejdet bliver mindre markant. Rigtigt godt køb til prisen.”

I glasset

Detaljer

Chardonnay fra højtbeliggende marker er en mineralsk, citrusduftende sag, der har fået cremede toner af fadgæring på franske egefade af allerbedste kvalitet. Parker gav 90 point og slutter med anbefalingen. ”No talking, just drinking!
Område og Producent

Detaljer

Garys forældre, Ted og Sheelagh købte 146 hektar i en Stellenbosch ejendom i 1982 og indledte et omfattende genplantningsprogram, hvor der blev taget ekstremt hensyn til, hvor de forskellige sorter blev plantet i forhold til jordtyper, skråningsgrader og orientering. Det er også det, der kendetegner Jordan i dag: Ekstrem opmærksomhed over for selv de mindste detaljer. Gary og Kathy vil ikke bare lave vin, men også afspejle stedet, hvor vinen bliver lavet: Stellenbosch terroir. Den sydafrikanske ‘Robert Parker’ – John Platter – er én af deres største fans – hele Estate-linjen giver han sjældent under 4 stjerner! Jordan familiens vine er blevet meget eftertragtede og derfor er vores lager af deres vine begrænset.