4,1 vivino

Travaglini - Gattinara - "Nebole" - Spumante Classico - Piemonte

395,00 kr

 

"Spumante la Nebbiolo"

Hvis du er til Nebbiolo vine med stor stil og klasse, så er vingården Travaglini lige sagen. De er eksperter i druen. Ekspertisen er opnået igennem generationer og så er der også lige det, at Nebbiolo er den eneste druer man har. Her en kæmpe specialitet. Spumante lavet på Nebbiolo.....

TypeMousserende
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeGattinara
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerNebbiolo
God TilAperitif, Asiat. retter, Fed Fisk, Fisk, Grillede retter, Lagrede Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Skaldyr, Skimmel Ost, Stærke Oste, Sushi, Tapas
År2018
Alkohol12,5 %
Vivino4,1
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

den fine og vedvarende perlage ledsager aromaer af sprøde frugter, vilde urter og brødskorpe.

tabs-icon2 Smag

På ganen er den mineralsk, cremet, omsluttende og med en fremragende smagsvedholdenhed

Beskrivelse

Vinfirmaet Travaglini er beliggende midt i bjergene i hjertet af Gattinara-kommunen, som er en del af Piemonte-regionen i det nordlige Italien. Travaglini er et familiedrevet firma, hvor passionen for vin, engagementet for at producere overdådig kvalitet samt ønsket om konstant at opnå fremragende resultater, er forblevet intakt gennem flere generationer.

Nebolè Metodo Classico Dosaggio Zero er lavet af druer som kommer fra Nebbiolo-vinstokkene, der ligger i en højde af 400 meter over havets overflade på stenet jord af vulkansk oprindelse som er rig på jern og andre mineraler, og hvor klimaet er særligt køligt. Den manuelle høst efterfølges af blød presning og gæring i rustfri ståltanke med udvalgt gær. Ved afslutningen af ​​forædlingsperioden foregår anden gæring på flaske efter den klassiske metode og vinen ligger på bærmen i ca. 48 måneder, før man fortsætter med aftapning hvor der ikke tilsættes dosage. Nebolè Metodo Classico Dosaggio Zero er en intens og raffineret mousserende vin, perfekt til øjeblikkelig drikke, men kan udvikle sig i kælderen i lang tid.

 Vingårdens hjemmeside HER

Se et par dejlige videoer fra vingården HER og HER

Område og Producent

Travaglini er beliggende i hjertet af Gattinara og blev etableret i 1920'erne af Clemente Travaglini. I 1958 fulgte Arturo Travaglini i sin fars fodspor og overtog roret på vingården. Familiens lidenskab og engagement i vinfremstilling er ikke mindsket gennem generationerne; Cinzia Travaglini, barnebarn af Clemente, forvalter den daglige drift på vingården. Hendes mand Massimo Collauto er den overordnede winemaker, en rolle han arvede fra sin svigerfar og elskede mentor, Giancarlo Travaglini.

Gennem årene har Travaglini etableret sig i Gattinara som den mest værdsatte producent af traditionell-producerede vine af Nebbiolo-druen. Travaglini ejer 59 hektar jord i Gattinara, hvoraf 44 er plantet med vinstokke. Nebbiolo, eller Spanna som den er lokalt kendt som, er den vigtigste drue og vinstokkene er mellem 6 og 45 år gamle. Travaglini-vine illustrerer hele rækken af ​​udtryk, som Nebbiolo kan opnå. "Gattinara DOCG" har stor struktur og lang levetid, mens "Nebbiolo DOC Coste delle Sesia" er ung, frugtagtig og let at drikke.