- Beskrivelse
Fremgangsmåden til produktion af Cognac Lhéraud, også kaldet “Livets vand”, er ældgammel, og udtryk for familiens dygtighed, men den forbliver
også en hemmelighed og er forbeholdt Guy Lhéraud. Der er ikke tilsat karamel til nogle af Lhérauds cognacer. De smukke farver er naturlige og stammer fra opbevaringen på egetræsfade.Lheraud Extra Cognac tilbyder utrolig god værdi for pengene til en så høj kvalitet Cognac. Cognacen er lavet med druer fra Petite Champagne terroir og har været i modnet i omkring 30 år. Med en alkohol procent på 43%, er denne overdådige cognac kompleks, men alligevel balanceret på ganen med toner af sødme og krydderi, og har en virkelig lang og tilfredsstillende finish.
Præsenteret i en smuk karaffel og kasse sammen med et stemplet certifikat, er dette et vidunderligt valg som en gave til en Cognac connoiseur. Lheraud Cognac råder dig til at nyde Cognac alene, måske ledsaget af en mild kaffe. Uanset hvilken måde du vælger at smage, skal du sørge for at tage din tid - en Cognac af denne kvalitet fortjener din fulde opmærksomhed.
Se en dejlig video fra Lheraud HER
Vingårdens hjemmeside HER
- Område og Producent
I 1680 begyndte Alexandre Lhéraud at dyrke jorden i landsbyen Lasdoux, tæt ved Cognac i Charente. Siden har produktionen af kvalitetscognac udviklet sig. Fremgangsmåden til produktion af Cognac Lhéraud, også kaldet “Livets vand”, er ældgammel, og den forbliver familiens dygtighed og er forbeholdt Guy Lhéraud. Der er ikke tilsat karamel til nogle af Lhérauds cognac’er.
De smukke farver er naturlige og stammer fra opbevaringen på egetræsfade. Denne store og uovertrufne cognac stammer fra det familieejede firma Lhéraud, som står for noget af det absolut bedste cognac, hvis ikke det er det bedste.
Cognac Lhérauds vinstokke er plantet til Ugni Blanc, Folle Blanche og Colombard; De sidste to sorter blev vokset mere udbredt i fortiden, men blev modtagelige for forskellige vinstesygdomme og blev over tid erstattet af Ugni Blanc. I dag er Cognac Lhéraud en af de få destillerier, der producerer cognacs ved hjælp af en blanding af alle tre sorter.
I modsætning til de fleste af verdens øvrige brandies produceres cognac ved dobbelt destillation af en sur syre hvidvin. God cognac skal begynde med en god vin, som den, der er lavet på Lhéraud-familiens vinmarker. Lhérauds cognacs er stadig fremstillet i en traditionel alembisk kobberpotte. Destillation begynder i december, efter den anden fermentering, og gøres manuelt uden elektroniske styringer eller enheder. De valg, der blev truffet under destillation - mild eller stærk opvarmning, hvor man laver "la coupe" eller "cut", der adskiller det første og sidste destillat fra "le coeur" eller "hjertet" - har alle stor betydning for eaux de vie .
Lhéraud cognacs er modnet i Limousin og Tronçais egetønder, nogle i årtier. Unge cognacs sættes i nye tønder i et par år, hvilket giver egetræ smag; Efter denne periode overføres cognacen til ældre tønder for længere og korrekt modning. Over tid fordamper vandet i brandyen, ligesom alkoholen; mellem 2 og 5 procent ren alkohol, der kaldes englenes andel, fordampes fra hvert tønde hvert år. I løbet af processen med fordampning og koncentration bliver brandy'en også påvirket af ilt, hvilket får brandy'en til at blødgøres og blive mere duftende, samt at tage en rig brun brunfarvet farve.