3,6 vivino

TRAVAGLINI - COSTE DELLA SESIA DOC NEBBIOLO

155,00 kr

 

"Nebbiolo solo"

Her 80 til 100 km nord for Barolo ligger vingården Travaglini. En ren Nebbiolo dreven vingård, hvor man har forstået denne drues sande karakter. På jordbund som er en del forskelligt fra selve Barolo området laves der kongevin.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerNebbiolo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino3,6
tabs-icon1 Duft

Granatæble farvet rødvin; med delikat mineralsk notat med hints af violet, rose og lakrids.

tabs-icon2 Smag

Godt afbalanceret, med silkefulde tanniner og en lang og glat finish

tabs-icon3 Eftersmag

lang og glat finish

Beskrivelse

Vinfirmaet Travaglini er beliggende midt i bjergene i hjertet af Gattinara-kommunen, som er en del af Piemonte-regionen i det nordlige Italien. Travaglini er et familiedrevet firma, hvor passionen for vin, engagementet for at producere overdådig kvalitet samt ønsket om konstant at opnå fremragende resultater, er forblevet intakt gennem flere generationer. Denne vin er for vinnyderen som gerne vil have en Nebbiolo vin, hvor han kan smage denne fantastiske drue, uden at skulle betale det hvide ud af øjnene.

I bygyndelsen af oktober, høstes denne interessante vin. På sydvest vendte skråninger i det nordlige Piemonte. Nebbiolo druen er kongen her og laves den af dygtige vinmagere, så er det en vin man kommer til at elske. Mange vine af denne drue har bedst af lidt alder, men denne vin kan drikkes med stor nydelse nu og frem til 2024-25.

Vingårdens hjemmeside HER

Se et par dejlige videoer fra vingården HER og HER

Område og Producent

Travaglini er beliggende i hjertet af Gattinara og blev etableret i 1920'erne af Clemente Travaglini. I 1958 fulgte Arturo Travaglini i sin fars fodspor og overtog roret på vingården. Familiens lidenskab og engagement i vinfremstilling er ikke mindsket gennem generationerne; Cinzia Travaglini, barnebarn af Clemente, forvalter den daglige drift på vingården. Hendes mand Massimo Collauto er den overordnede winemaker, en rolle han arvede fra sin svigerfar og elskede mentor, Giancarlo Travaglini.

Gennem årene har Travaglini etableret sig i Gattinara som den mest værdsatte producent af traditionell-producerede vine af Nebbiolo-druen. Travaglini ejer 59 hektar jord i Gattinara, hvoraf 44 er plantet med vinstokke. Nebbiolo, eller Spanna som den er lokalt kendt som, er den vigtigste drue og vinstokkene er mellem 6 og 45 år gamle. Travaglini-vine illustrerer hele rækken af ​​udtryk, som Nebbiolo kan opnå. "Gattinara DOCG" har stor struktur og lang levetid, mens "Nebbiolo DOC Coste delle Sesia" er ung, frugtagtig og let at drikke.