THE REAL MCCOY 12 YEAR OLD - Barbados

495,00 kr

 

'Smuggler by name'

Denne rom er produceret på Barbados af Richard Seale, Foursquare Distillery. Rommen er fadlagret i minimum tolv år – her er altså tale om en fuldlagret tolv år gammel rom.  Dette giver en meget moden og velafbalanceret rom som har en yderst stor og krydret kompleksitet.

Indhold i CL70
TypeRom
LandBarbados
Alkohol40 %
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I næsen finder man både fløde, egetræstoner, jordagtige noter samt krydret, mørk chokolade

tabs-icon2 Smag

Smagen er dyb og fyldig og er præget af karamel, krydret egetræ, appelsinskal og tobak.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er blød og afrundet med smøragtig tendenser. Derudover lidt mørkere pebret krydderier samt et let røghint til sidst.

Beskrivelse

Forbudstiden (1920-1933) var et landsdækkende alkoholforbud i U.S.A., som gjorde det ulovligt at sælge alle former for alkohol.
Bill McCoy sejlede derfor tøndevis af rom fra Caribien for at lægge anker få kilometer ud for den amerikanske østkyst.
Her lå Bill McCoy og hans skib i internationalt farvand, og kunne derfor på lovlig vis sælge rom til alle de tørstige amerikanere, som sejlede ud på havet for at købe spiritus.
Mange andre ”rum runners” begyndte at praktisere samme forretning som McCoy, men Bill blev med tiden kendt for kun at sælge den bedste spiritus og dette blev kaldt ”The Real McCoy®”.

Denne rom er produceret på Barbados af Richard Seale, Foursquare Distillery. Rommen er fadlagret i minimum tolv år – her er altså tale om en fuldlagret tolv år gammel rom.  Dette giver en meget moden og velafbalanceret rom som har en yderst stor og krydret kompleksitet.

Se Real Mccoy hjemmeside HER - og hen dejlig video HER

 

 

Område og Producent

The Real McCoy Rum er en romserie i tre forskellige udgaver, som hædrer legenden Bill McCoy. Bill McCoy var det man under forbudstiden i U.S.A. kaldte for en ”rum runner”. Forbudstiden (1920-1933) var et landsdækkende alkoholforbud i U.S.A., som gjorde det ulovligt at sælge alle former for alkohol. Bill McCoy sejlede derfor tøndevis af rom fra Caribien for at lægge anker få kilometer ud for den amerikanske østkyst. Her lå Bill McCoy og hans skib i internationalt farvand, og kunne derfor på lovlig vis sælge rom til alle de tørstige amerikanere, som sejlede ud på havet for at købe spiritus.

Mange andre ”rum runners” begyndte at praktisere samme forretning som McCoy, men Bill blev med tiden kendt for kun at sælge den bedste spiritus og dette blev kaldt ”The Real McCoy®”. Manden bag The Real McCoy-romserien hedder Bailey Pryor. Bailey har fundet frem til hvor Bill McCoy fik sin rom fra, og stedet var Barbados. I flaskerne finder du derfor Barbadosrom fra Destilleriet Foursquare. Destilleriet Foursquare var oprindelig en sukkerplantage og kan dateres tilbage til begyndelsen af 1600-tallet.

Sammen med Richard har Bailey udviklet en klassisk Barbadosrom, som overholder McCoys idé om aldrig at ”forfalske” rommen ved at tilsætte sukker, karamelfarve eller smagsstoffer. Dette har resulteret i en rom som er en klassisk kombination af kolonne og pot still destillater. Aldersbetegnelsen du ser på de tre labels er ligeledes den egentlige tid, som rommen har tilbragt i brugte bourbontønder af amerikansk eg. Her er ikke tale om soleralagret rom.

Se en video fra Real Mccoy HER

220px-William_McCoy