Ben Nevis - "Blended at Birth" - 40 years old - 1962 - 2002

8.995,00 kr

 

"Highest Mountain"

En helt usædvanlig whisky, som er et blend af Ben Nevis's eget korn og malt.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
År1962
Alkohol40 %
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Farven er lys halm (efter 40 år!) Og næsen byder på en subtil og delikat profil af frugter (appelsiner), nøddeagtige (mandler), karamel, sommerblomster (roser) og nogle noter af bivoks. Alt sammen pænt afbalanceret. Efter lidt luft vokser toffee-vanille aromaerne stærkere, mens frugterne forsvinder.

tabs-icon2 Smag

Smagen er flerlags med søde og bitre noter, samt krydret fad. Senere dukker honninger og rosiner op, før disse omdannes til voks og olierede noter. Alt er ret skrøbeligt, men meget sart og underholdende. Tilsættes en dråbe vand frigives flere urte- og krydrede aromaer i næsen og kridtagtig voksagtige smag i munden.

Beskrivelse

I løbet af halvtredserne og tresserne drev Ben Nevis -destilleriet både malt- og kornstillinger på stedet. I 1962 besluttede nogen af ​​en eller anden grund at oprette en "Single Blend" ved at putte både Ben Nevis malt og Ben Nevis korn i en fad. Måske var det en fejl, hvem ved?
Så dette blend blev blandet ved fødslen, og maltet og kornet fra Ben Nevis havde 40 lange år til at "gifte" sig med hinanden. Resultatet er forbløffende.

Vi har altså her en 40 år gammel whisky. Modnet på Sherry fad og tappet i 2002. Flasken og indholdet er i perfekt stand.

Se en video fra destilleriet HER

Område og Producent

Ben Nevis Distillery etableret i 1825, er et af de ældste licenserede destillerier i Skotland. Destilleriet ligger ved foden af ​​Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis, som har en højde på 4'406 fod over havets overflade. Dette imponerende bjerg giver en imponerende baggrund for et traditionelt skotsk håndværk.

Destilleriet blev etableret i 1825 af "Long John" McDonald, en efterkommer af en konge som regerede over det vestlige skotske kongerige Argyll. I 1878 blev en anden destilleringsenhed bygget i nærheden som en forlængelse af Ben Nevis selv. Det blev kaldt Nevis og fungerede som en separat enhed i 30 år, før det blev optaget i Ben Nevis firmaet i 1908. I 1989 blev destilleriet solgt af Whitbread til Mitsui, partner for de japanske whiskyproducenter Nikka. De nye ejere restaurerede produktionen af ​​malt, men ikke kornwhisky i 1990 under navnet Ben Nevis Distillery Co Ltd.