4,1 vivino

Ch. Laniote - St. Emilion Grand Cru Classé

595,00 kr

 

"Emilion GCC"

Slottet har en lang historie og laver i dag dejlig vin som høre til i Grand Cru Classé. Den kategori er man ikke i, hvis man laver dårlig vin.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeSaint Emilion
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
God TilRødt Kød, Vildt
År2016
Alkohol14,5 %
Vivino4,1
11 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens granat, denne vin virker i øjeblikket stadig diskret, men den afslører lovende aromaer af rød frugt coulis og vanilje - Smagt 2020

tabs-icon2 Smag

Smagerne satte pris på den rigelige, grådige, åbenlyst frugtige mund, som udvikler sig harmonisk på fine tanniner. Meget flot frugtig afslutning. En elegant og perfekt designet 2016.

Beskrivelse

Den 5 hektar store vingård Chateau Laniote er beplantet med 80% Merlot, 15% Cabernet Franc og 55 % Cabernet Sauvignon . Terroiret er ler- og kalkstensjord. I gennemsnit er vinstokkene tæt på 35 år gamle.

Vingården ligger i en sammenhængende parcel, ikke for langt fra Chateau Fonroque , Chateau Larmande og Chateau Cote de Bateau. Den er også placeret ret tæt på landsbyen Saint Emilion. Vingården er plantet på skrånende bakkekråninger, der når 60 meter som højest.

Vinificeringen af ​​Chateau Laniote foregår i en kombination af betonkar og mindre, rustfri stålkar. Vinene lagres på tæt på 50 % nye, franske egetræsfade i mellem 12-15 måneder. I gennemsnit er den årlige produktion af Chateau Laniote mellem 2.000 og 2.250 kasser Bordeaux-vin pr. årgang.

2016, en lille perle! ! Det var en lang ventetid, og det voldte vingården mange bekymringer: Den meget milde og våde vinter og regnen, der fortsatte hele foråret.. Knoppen til den nye vindrue brast tidligt i marts, men friskheden bremsede skuddet. Der var bare en uge med dejligt vejr i begyndelsen af ​​juni, i blomstringsøjeblikket, Puha !! Og regnen indtil slutningen af ​​juni... Så, pludselig, med juli måned, lægger anticyklonen sig: sol, varme og praktisk talt ingen regn før den 13. september. Og så fortsætter efteråret med sol, lethed, høje temperaturer og meget lidt regn, lige nok til at sikre vinstokkenes fysiologiske funktion.

Hele sommeren tillod varmen og solen en meget god modningsproces af druerne med en drue, der skiftede farve lidt sent, men meget hurtigt. Og endelig var de 31 mm regn fra 13. september velkommen til at afslutte modningen. Og der skulle man være tålmodige for at lade druerne modne til det optimale punkt! Til sidst: meget sen høst, spredt ud fra 6. til 19. oktober … Cabernets har aldrig ventet så længe. Men en meget smuk afgrøde: en dyb farve,  14,9% vol, fed, rundhed og kraftfulde og silkebløde tanniner.

Lagring på fade, med 45% nye fade, afslører alt potentialet i denne årgang, enestående med aromaer af sorte frugter, antydninger af krydderier, kakao, en dejlig sødme til og en kraftfuld og vedvarende afslutning.
Denne vin vil være fuldt moden i 2024 og den kan ligge i 20 eller 25 år.

Pt kan vinen ved køb af 6 fl. leveres i original trækasse

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Château Laniote har været i Arnaud de la Filolies familie i næsten to århundreder. Ejendommen blev skabt i 1816 af en vinhandler i Saint-Emilion ved navn Pierre Lacoste, som købte en kælder og nogle tilstødende vinstokke, og derefter gradvist udvidede ejendommen gennem 1844.

Ejendommen blev derefter overført i en direkte linje fra mor til datter i otte generationer. Ejerens navn ændrede sig således for hver arv: Lacoste, Rouja, Freymond, Schneider, La Filolie.

I hjertet af Saint-Emilion ligger et kapel fra det 13. århundrede, der pryder Château Laniote-etiketten, som stadig tilhører familiens efterkommere

Disse steder er indskrevet på listen over franske historiske monumenter.