4,0 vivino

Bodegas Hidalgo - Pedro Ximenez

Tilbuds Pris: 175,00 kr

Før Pris: 225,00 kr

 

"Pedro"

Bodegas Hidalgo er et af de sidste uafhængige vinhuse, der selv høster og producere Sherry fra egne marker. Bodegaen er så kendt i Andalusien at vinen findes i alle seriøse tapas restauranter. Der skal hermed lyde en opfordring til danskerne om at prøve sherry til maden og specielt til din tapas. det er forrygende.

TypeHedvine
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
OmrådeAndalusien
FyldeSød
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
Alkohol15 %
Vivino4,0
Duft

Ren og intens, typisk for sorten. Aromaer af rosiner og modne frugter.

Smag

Tæt, fløjlsagtig, meget sød og intens til blommer og rosiner,

Eftersmag

ekstremt vedholdende i slutningen.

Beskrivelse

Sherry er det uopdagede land for mange vindrikkere, men nu er der ingen undskyldning længere! Hidalgo La Gitana-huset laver både knastørre og mildt søde, men aldeles sofistikerede sherryer i en dusin smægtende inkarnationer.

Alle står på skuldrene af et kvart årtusinds (!) erfaring på vingården Hidalgo La Gitana og en endnu længere tradition i området omkring byen Jerez. Oldgamle kældre og de (aller)bedste druer fra de bedste marker er blændende udgangspunkter for den vilde forvandling til nogle af verdens allerstørste hedvine, der sker i Hidalgos kældre. Geografisk er vi i sydspanske Sanlúcar de Barrameda, ikke langt fra Cádiz - og byens specialitet er den salte, havvindslagrede lyse manzanilla-sherry, der sammen med et par gode ansjoser, lidt mandler og en oliven er Paradis i et glas.

Den drue, som mosten stammer fra er deres Pedro Ximénez Triana, er den eneste Pedro Ximénez, der leveres til forskellige grader af sødme, og efter en meget omhyggelig udarbejdelse opnås der sukkeragtige sukkerrør. Dens gæring er langsom og ved en kontrolleret temperatur producereres vine, der bevarer alle aromaerne og karakteristika af Pedro Ximénez druer.

Med det traditionelle system af Criaderas y Solera er det modningen i egetræsfade, der udfører den oxidative aldring gennem årene, hvilket bidrager til deres Pedro Ximénez Triana, kroppen og aromaerne, der karakteriserer det.

I glasset
Naturlig sød vin fra DO Jerez - Xérés-Sherry, oxidativ modning, dens bedste kvaliteter kommer fra de forskellige druer, der anvendes til vinificeringen.
Område og Producent

----------Bodegas Hidalgo eller Hidalgo - La Gitana for at sikre, at det ikke er forvekslet med Bodegas Emilio Hidalgo , blev grundlagt i 1792 af José Pantaleón Hidalgo, der oprindeligt var fra Santander i det nordlige Spanien. Især i det 19. århundrede voksede det ind i dagens kendte firma. Hidalgo - La Gitana 's forretningsgang er gammeldags på en positiv måde, i tider, hvor de fleste andre bodegas er blevet moderniseret. 

Først og fremmest er det en ægte familievirksomhed (sjette successive generation) og en af ​​meget få tilbageværende uafhængige. For det andet er det stadig afhængigt af sine egne vinmarker i to af de bedste pagoer: Balbaína - mellem havet og Jerez - og Miraflores, den store Sanlúcar vingård. 

De ejer ca. 170 hektar - alt organisk dyrket. Selve Bodegaen hedder San Luis og ligger i Sanlúcar de Barrameda nær Guadalquivir-floden på havniveau. Faktisk var det lige på kysten indtil det 18. århundrede, da havet begyndte at bevæge sig væk. Det er ikke nødvendigt at sige, at der er en konstant havbrise. 

Bodegaen indeholder ca. 10.000 botas , mange af dem over 200 år gamle. Hidalgo - La Gitana producerer ca. 200.000 flasker sherry og brandy hvert år. Ca. 70% af denne produktion er til Manzanilla La Gitana , Hidalgo's flagskibsvin, der produceres i en familie solera, der går tilbage til begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Faktisk dateres det tilbage til samme tid, da Manzanilla som en vintype blev til. 

Navnet La Gitana betyder Sigøjner-kvinden , og kommer fra en bar i Málaga, der drives af en sigøjner, hvor Hidalgo's Manzanilla var særlig populær. I dag er det nok den mest almindelige Manzanilla i andalusiske restauranter og barer. I de senere år har familien også startet en restaurantkæde og købt en vinbodega i Rioja-området, men de fleste af disse aktiviteter er lukket ned og deres fokus er nu på sherry igen. De producerer også brandy Fabuloso, eddike, Ponche likør og bordvin.