THY WHISKY NO. 17 – STOVT

1.000,00 kr

 

"Thy No 17"

Den første whisky fra Thy Whisky i det herrens år 2022 er en "Stovt". Stovt er en letrøget whisky, som er et blend af et udpluk af tønder med single malt whisky. Både bourbon og oloroso sherry fade, med og uden røg og fra forskellige årgange

TypeWhisky
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol51 %
8 stk. På lager
Beskrivelse

Stovt er en letrøget whisky, som er et blend af tønder med single malt whisky. Både bourbon og oloroso sherry fade, med og uden røg og fra forskellige årgange.
Efter whiskyen er samlet har den fået et unikt Thy’sk cask finish på stout fade, som tidligere er blevet brugt til at fadlagre den klassiske Limfjordsporter på Thisted Bryghus.
Resultatet er kavalkade af søde aromaer af vanilje, karamel og tørrede frugter med noter af lakridsrod, citrus og egetræ. Hen over whiskyen ligger der en varme og fylde fra bøgerøgen, som folder sig ud og blander sig med en ristet maltsødme i eftersmagen.

DATA OM DENNE FRIGIVELSE:
NAVN: Thy Whisky No. 17 - Stovt
KORN: Odyssey og Propino vårbyg dyrket økologisk på Gyrup 
ALDER: 3 år - DESTILLERET: 2016-2019
TAPPET: Februar 2022
ANTAL: 2.097 stk.
MALT: Pale, Vienna, Münich og Bøgerøget malt
FAD: Bourbon, Oloroso, Stout
Ikke kold-filtreret
Naturlig farve
ANMELDELSER AF VORES AFTAPNINGER AF THY WHISKY ”STOVT”:
*Bedst i Test*
Whisky og Rom
Magasinet
(Feb2021)
Score: 96/10

Se en video fra Thy Whisky HER

Thy Whisky hjemmeside HER

OBS: Du kan købe en andel i et af fadene hvorpå der har været denne whisky. Dette fad kommer vi rå-rom på og lader rommen modne i 3 år. Du kan læse meget mere om dette HER

Område og Producent

Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo. 

 Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

 Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen. 

 Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

 Se mere på www.thy-whisky.dk 

96519804_261932731522483_6172839908206444544_n