Dessertvin

Søde vine har igennem århundrede været vindrikkernes yngling. Vin kunne være en sur drik, men tilsatte man sukker eller honning kunne man skjule syren og den dårlige kvalitet. I dagens vinproduktion ser man faktisk det samme, men så sandelig er kunsten at lave rigtig god sød vin også blevet raffineret. Langt de fleste vingårde er underkastet strenge regler for brugen af sukker. Det skal være druens naturlige sukkerindhold som bære vinen. Læs mere...
4,0 vivino
ChateaudAydieMaydievintageTannat2015-20
4,0 vivino
ReciotoAlbinoArmaniValpolicellaDOCG-20
4,6 vivino
KleinConstantiaVindeConstance-20
750,00 kr
3,4 vivino
CavaDignitatsemiseco-20
99,00 kr
4,0 vivino
BodegasHidalgoPedroXimenezSherry-20
4,6 vivino
DalvaPortWhiteColheita2007-20
350,00 kr
3,8 vivino
AOPRivesaltesAmbrHorsdAgeVinDouxNaturel-20
3,8 vivino
RosaRegaleBrachettodAcquiDOCG-20
4,2 vivino
AltolandonENEROicewineLaMancha-20
4,2 vivino
SantaSofiaReciotodiSoaveDOCGClassico-20

I mange lande og vindistrikter er det den søde vin, der er omdrejningspunktet. Tyskland har altid brugt de søde vine som et kvalitetsstempel for vinen. Jo sødere jo bedre jo dyrere. I dag laver landet også nogle af verdens bedste tørre vine. Mange distrikter i Frankrig har søde vine som deres kendetegn og i Italien findes de også mange steder. Ungarn laver måske den mest værdifulde – Tokaj Essencia. Icewein som er en stor specialitet laves også flere steder. Vinen som høstes lige efter druen, er blevet udsat for den første frost.

Hvilken mad skal man så servere til en sød vin. Det er jo typisk desserten vi taler om her og jo sødere dessert jo sødere vin. Jo kraftigere og kompakt dessert, jo kraftigere og sødere vin. Igen kan du spørge din vinhandler, som præsenteret for menuen, kan finde den rette vin.

I Wineboutique har vi masser af søde vine, som du kan gå på opdagelse i.

Skal du/I bruge vine til fest, er vi eksperter i at finde vinene til din/jeres fest. Oplys bare menuen og vi vil med glæde anbefale de vine vi mener er bedst. Du/I kan, hvis du/I har lyst, få en SMAGEKASSE og så i ro og mag smage på de anbefalede vine hjemme i stuen.

Wineboutique ligger vægt på godt købmandskab. Derved kan vi give dig, de absolut bedste priser på vores rosévine. Wineboutique er en familiedrevet vinforhandler, hvor vi prioriterer, personlig service og kendskab til vores kunders smags præferencer.

Vi handler direkte med de forskellige vingårde eller i samarbejde med andre vinhandlere, så historien bag vinen og gården kommer med vinen hjem til vores dejlige butik i Hadsten og videre ud til jer der gerne shopper på nettet.

Shopper du/I her på siden, garantere vi dig/jer sikker og hurtig ekspedition. Vi har samarbejde med PostNord, da vi ved, at deres bude, har stort lokalt kendskab. Ud af 1000 pakker, er det kun 4-5 der aldrig når frem eller er beskadiget og skulle disse ting ske, erstatter vi selvfølgelig altid.

På lager i Brøndby og ved butikken i Hadsten har vi altid 100.000 flasker vin & spiritus.

Vi afholder rigtig mange arrangementer, hvor vi har fokus på mad og vin. Både i Wineboutique og ude i virksomheder, foreninger og hos private afholder vi arrangementer. Få gerne meget mere, at vide om det under smagninger-foredrag