- Beskrivelse
Fra den lille landsby Sall, nær Hammel har 7 venner slået sig sammen og bygget et destilleri. Hovedformålet er at lave whisky, men man laver også fine gin i det de kalder "SIND" serien.
De 7 venner siger: "Nogle gange bliver vi spurgt om hvordan det kan være, at vi begyndte at lave whisky. På mange måder er det et svært spørgsmål at svare på. Hvis vi dog skal gøre forsøget, så må det bunde i et ønske om at skabe grobund for og være en del af et fællesskab. Whisky'en er på mange måder blot en katalysator for netop fællesskaber. Noget der bringer mennesker sammen. Det samme kan man sige om musik. Om banko. Om frimærker. Om bordtennis. Om swingerklubber. Fællesskaber har vi overalt. Lykkeligvis. Vi er først og fremmest helt vildt glade for, at vores lille whiskyprojekt danner rammen om nogle vidunderlige små fællesskaber, som vi også selv er en del af."
Vi er stolte over i samarbejde med Sall Whisky at kunne frigive denne specielle edition. Tilbage i 2020 købte vi et såkaldt "forhandlerfad". Et ex. Oloroso sherry fad, hvorpå der kom handcrafted organic høst af byg fra marken ved Kvolbæk, som har været igennem en proces af en langsom double distillation i en Copper still. Der er kun lavet 185 flasker og er flasket i august 2024. Whiskyen har en alkoholprocent på 50,3 %.
En vidunderlig dram som indprenter Sall Whisy's store talenter. En mild smag, med søde noter og en særdeles fin og sekulær duft og smag af godt integreret fad med de mange nuance et virkeligt godt fad kan have på en fin whisky.
OBS: Leveres i flot original æske
Se deres hjemmeside HER og deres Facebook side HER
Skal du være med i et whiskyfad med new make fra SALL? - Se her
- Område og Producent
Ikke langt fra Wineboutique i Hadsten, findes landsbyen Sall. En hyggelig lille landsby med 229 indbyggere. Byen blev kåret som årets landsby i 2018.
7 lokale og passionerede fyrer med baggrund indenfor blandt andet landbrug, musik og arkæologi står bag destilleriet, og det er deres fælles drøm om at producerer gin og whisky, der har bragt dem sammen. Mange ting skulle planlægges, ansøges osv. før man kunne stå med bygning, lagerrum og destillationsapperat.
Der skulle gå over 10 år før de to gymnasievenner, Snævar og Martin, sammen med deres familie droppede storbyliv i Aarhus for at finde et sted at bo ude på landet. I Sall fandt de to familier en gammel nedlagt gård, som nu er indrettet som et tofamiliehus. Her var der fire tønder land, som børnene kunne boltre sig på. Der var også god plads til store og små projekter til de voksne.
Et af projekterne var da Martins arkæologkollega, Kåre, fik plantet en idé om en whiskyproduktion. Han forklarede, at basen til whisky egentlig er destilleret øl. Øl havde Kåre brygget en masse af sammen med kammeraten Mathias. Inden længe sad seks unge mænd sammen - Snævar, Martin, Kåre, Mathias, Thomas Rye og Thomas Holm - og drømmen om at skabe et lille, lokalt forankret destilleri i Sall begyndte at spire. Siden fik en lokal økologisk deltidslandmand færten af de unge mænds projekt, og efter nogle møder med Lars blev han tilbudt at blive medejer. (favrskov lokalavis)
SE HOLDET BAG HER