4,0 vivino

Taylor’s Late Bottled Vintage 2018 - 1 liters flaske

295,00 kr

 

"Taylor LBV"

Verdens måske bedste portvinshus er Taylor. Vi har masser af deres fantastiske Portvine. Portvine med mange 100 års historie og lavet af mennesker med en erfaring som ikke findes i andre brancher.

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL100
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
År2018
Alkohol19,5 %
Vivino4,0
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Dyb rubinsort kerne og smal rød kant med lilla højdepunkter. Den intense og ungdommelige næse viser meget fine, komplekse aromaer af rød og sort bærfrugt. Modne jordbærnoter og diskrete bladagtige urte-dufte er oversvømmet i en kraftig rødhed af mørk brambly skovfrugt og solbærsyltetøj. Som det er typisk for Taylor's, er næsen smukt afgrænset med meget fin, fokuseret frugt.

tabs-icon2 Smag

Ganen har imponerende tæthed og kraft, med tykke, mundfyldte tanniner, der giver både struktur og krop. Saftige bærfrugtsmag ligger i den lange finish. Som sædvanlig deler denne LBV stamtavlen fra de store Taylor vintage-portvine, men er lavet i en tilgængelig stil, klar til at drikke nu.

Beskrivelse

Late Bottled Vintage, eller LBV, er den mest populære premium portvin-stil i både England og Canada, samt mange andre lande, med Danmark nu også med på vognen.

Vintage Port og LBV præsenterer begge et udvalg af meget fine fyldige røde portvine fra et høstår. Den grundlæggende forskel mellem de to stilarter ligger i den måde, hvorpå hver modnes. Vintage Port opbevares i træ i kun omkring tyve måneder, før den overføres til flasken, hvor den fortsætter med at blive ældre og bedre. Late Bottled Vintage, som navnet antyder, aftappes senere og forbliver i træ mellem fire og seks år. I løbet af denne relativt lange periode med ældning på træ modnes en LBV og lægger sig - den er klar til at drikke, når den tappes på flaske, behøver ikke at blive dekanteret og kan serveres i glasset i flere uger, efter at kork er trukket.

LBV blev udviklet som et højkvalitets, men mere overkommeligt og straks drikkeligt alternativ til Vintage port, der kan nydes af glasset ved alle lejligheder. Den blev første gang lanceret i 1970 af Taylors nuværende formand, Alistair Robertson, med Late Bottled Vintage 1965.
Selvom mange andre huse nu tilbyder denne vidunderlige stil, forbliver Taylors LBV - den originale Late Bottled Vintage - benchmark i kategorien; det første valg af den kyndige portvinsnyder.

Taylor's Late Bottled Vintage Port forener noter af sort frugt, urter og nuancer af lakrids og mørk chokolade i sin flerlagede buket sammen med fine mineralske aromaer. Blandingen, der består af druesorterne Tinta Roriz, Tinta Barocca, Touriga Nacional, Touriga Francesa og Tinta Cao, er blød, fløjlsagtig og samtidig overdådig og meget tæt på ganen, viser masser af krop og byder på krydret aroma af bukettens mørke frugt. . Den meget aromatiske finish er langtidsholdbar, med en dvælende krydret sødme.

Den dybe rubinrøde portvin er en vidunderlig dessertvin til at afslutte et fremragende måltid. Denne LBV (Late Bottled Vintage) er også en dejlig akkompagnement til syrlige blå oste (Stilton, Roquefort), mørk chokolade desserter eller frugtkompotter (blommer, vilde bær, morello kirsebær).

Vi anbefaler at nyde Taylor's Late Bottled Vintage Port i løgformede vinglas, hvor dens buket kan udvikle sig fuldt ud. Denne portvin skal ikke dekanteres og er fantastisk velegnet til servering på glas. Når du har åbnet flasken, bør du drikke den inden for flere uger.

.Vingårdens hjemmeside Her og en lille video HER

Område og Producent

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!

358adcd3-a054-4bb7-9c60-f168e02a938b_700x700