- Beskrivelse
Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region.
Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.Château Teyssier er en Bordeaux vingård fra Saint.Emilion, hvis grand vin er klassificeret Grand Cru.
Udover sin Grand Vine Château Teyssier producerer gården Super cuveerne Le Dôme, Vieux Château Mazerat, Les Astéries, Le Carré, Clos Nardian som enkelte vingårdsvine og godsvinen Château Laforge samt den generiske Bordeaux-appellation linje Pezat. Se alle vinene HER
Le Dôme er vinen som har fået 100 Parker point. Vinen er fra parceller, der ligger tæt på Château Canon , Château Beau-Séjour Bécot og Château Angelus , og som tidligere var en del af Vieux Chateau Mazerat, en uklassificeret vingård selvom at den er kendt for at være helt i toppen af Saint-Emilion hirakiet. Produktion af Le Dôme begyndte i 1996 af "garagiste" principper.
Le Carre kommer fra en mikroskopisk ejendom, der producerer godt 300 kasser fra deres kalkstenskælder nær Clos Fourtet og Canon, to af St. Emilions store navne. Selvfølgelig er denne ejendom mindre kendt, men kvaliteten af dens årgange er spektakulær. 2018 Består af 85% Cabernet Franc og 15% Merlot, vinmarken udgør 1,5 hektar.
Le Carre skal bruge lidt tid, før den kan nydes. Unge årgange bør dekanteres i gennemsnit fra 90 minutter til 2 timer. Dette gør det muligt for vinen at blødgøre og åbne sin parfume.
Ældre årgange kan have brug for meget lidt dekantering, lige nok til at fjerne sedimentet. Le Carre er normalt bedre med mindst 5-8 års flaskealderen. Det kan selvfølgelig variere lidt afhængigt af vintagekarakteren. Le Carre byder på sit bedste at drikke og bør nå topmodenhed mellem 7-20 år efter årgangen.
Vingårdens hjemmeside HER
Se en dejlig video fra Slottet HER
- Hvad anmelderne siger
94 points The Wine Cellar Insider
Espresso, licorice, tobacco and spice hits the nose. Silky, sweet, fresh and juicy with a ripeness and purity to the fruit I really like a lot. With creamy tannins, espresso and cocoa to round things out in the endnote, give this a few years and it will be even better. The wine is a bend of 85% Merlot with 15% Cabernet Franc.93 points Vinous
The 2018 Le Carré offers palate staining intensity and tons of opulence. Inky dark fruit, chocolate, licorice, cloves and scorched earth power through as this large-scaled Saint-Émilion takes over all the senses and demands attention. A shy wine it is not.93 points James Suckling
Aromas of blackcurrants, black olives, oyster shells, dark chocolate and dried leaves. It’s medium-to full-bodied with firm, tight-grained tannins. Decadent undertone. Polished and refined with a long finish.92 points Robert Parker
Le Carre is from the JCP Maltus portfolio of skillfully crafted Saint-Émilion wines. Neil White is the head winemaker, and Thomas Duclos is a consultant here. The 2018 Le Carre is a blend of 85% Merlot and 15% Cabernet Franc—this vineyard land was purchased from Canon around 2000 and touches Clos Fourtet. Medium to deep garnet-purple colored, it comes bounding out of the glass with exuberant notes of stewed black plums, boysenberries and black raspberries, with hints of bay leaves, Indian spices and fertile loam. The medium to full-bodied palate is jam-packed with juicy black fruits, supported by soft tannins and plenty of freshness, finishing long and earthy.- Område og Producent
Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.
Jonathan Maltus, en englænder som er født i Afrika. Han har altid haft en stærk tro på, at en flaske vin skulle bedømmes ud fra smagen af dens indhold og ikke i forhold til etiketten.
Hans filosofi kan nemmest beskrives i to dele: gøre ting forskelligt og gøre ting bedre. Da han ankom til Saint-Émilion i 'garageperioden' i 1990'erne, da det at bryde reglerne i det klassiske Bordeaux var en stor ting, fik Jonathan snart ry for at være i stand til at producere en række vine, der lige så succesfuldt skiller sig ud for at være unikke som for at være af topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.
Bedst af alt, han elsker det, han gør - vinfremstillings passion er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans team vises stolt i hver flaske.Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier i Saint Emilion og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene.