Gourry de Chadeville, "Cuvée Paradis", Premier Cru Cognac

2.750,00 kr

 

'Gamle dreng'

Cognachuset Gourry de Chadeville er ikke særlig kendt uden for Frankrig. Grunden er enkel: En meget begrænset produktion og en konstant efterspørgsel fra franske connaisseurs minimerer den mængde, der kan afses til eksport. Det familieejede Gourry de Chadeville er med andre ord så langt fra en standardiseret lufthavnscognac, man kan komme….

TypeCognac
LandFransk
OmrådeCognac
Alkohol40 %
tabs-icon2 Smag

Næsten sort, ultrakompleks og med laaaang smag. Unik!

Beskrivelse

Gourry de Chadeville har gennem næsten 400 år lavet cognac i byen Segonzac og har med deres markbesiddelser i Grande Champagne (navnet har intet at gøre med den kendte mousserende vin!) det perfekte grundlag for at lave cognac i verdensklasse.
Ved at klikke på nedenstående link, kommer du ind på en side, hvor du kan se flere af Gourry de Chadeville’s og nogle af produkterne kan du ikke se her på shoppen, men skulle du være interesseret, så mail eller ring os, så prøver vi at skaffe flaskerne….

www.gourry.fr/

Område og Producent

Fra deres V.S. til deres Paradis er alle deres cognacer 1er Cru du Cognac – hvilket betyder, at de kommer fra de allerfineste markområder. Som verdens ældste cognac-hus – fra 1619 (!) – ligger huset selvfølgelig inde med et enestående lager af gammel cognac, der tilføres nogle af de yngre blends, for at fremelske den intense og nuancerige smag, der er Chadevilles adelsmærke. Gennemsnitsalderen er i alle blends derfor væsentligt højere end normalt – og det smages…

Gourry de Chadeville lagrer udelukkende deres cognac på fade af Limousin-eg, der anses for at være de bedste fade til Grande Champagne Cognac. Dette giver Gourry de Chadeville en karakteristisk mørk, ravfarvet cognac på helt naturlig vis, hvor mange større huse tilsætter karamelfarve som en billig genvej. Al Cognac fra Gourry de Chadeville destilleres selvfølgelig på ejendommen i Segonzac i hjertet af Cognac-regionen. – en lille del af husets kælder bærer navnet Paradis. Her ligger de ældste af fadene, og det er dem, der bruges til denne topcuvee. Ingen er under 50 år!