Lheraud Cognac Charles X

2.500,00 kr

 

'Den adelige'

Det familieejede firma Lhéraud producerer noget af det absolut bedste cognac - hvis ikke det bedste fra området Petite Champagne. Fremgangsmåden til produktion af Cognac Lhéraud er ældgammel, og udtryk for familiens dygtighed, men den forbliver også en hemmelighed og er forbeholdt Guy Lhéraud. Der er ikke tilsat karamel til nogle af Lhérauds cognacer. De smukke farver er naturlige og stammer fra opbevaringen på egetræsfade.

TypeCognac
Indhold i CL70
LandFransk
OmrådeCognac
Alkohol43 %
1 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Fyldig og kompleks smag og eftersmag, med rige noter af vanilje, creme brulée og modne pærer.

Beskrivelse

Cognac Charles X fra Lhéraud er en af de mest specielle cognacer, som er blevet fremstillet hos Lhéraud.
Flasken i sig selv har en meget speciel historie; den stammer fra Cognacmuseet, hvor den er udstillet, da den engang har tilhørt en rig fransk adelsfamilie, hvor den blev brugt til at have vin i og kun til denne familie. Lhéraud har fået lov til at tage et par kopier af denne flaske. Det er sket hos en spansk glaspuster, som kan lave disse flasker i hånden, da de ikke kan fremstilles på maskine.
Der bliver håndblæst ca. 800 flasker hvert år, som så bliver stillet op på borde og fyldt med almindeligt vand i ca. 2-3 dage for at finde ud af, hvor mange flasker, der ikke er 100% tætte. De flasker, der ikke er helt tætte, bliver kasseret - og tilbage bliver ca. 600 flasker, hvori der kommer en
30 års gammel cognac; Charles X.

Se en fantastisk video fra Lheraud HER

 

Område og Producent

I 1680 begyndte Alexandre Lhéraud at dyrke jorden i landsbyen Lasdoux, tæt ved Cognac i Charente. Siden har produktionen af kvalitetscognac udviklet sig. Fremgangsmåden til produktion af Cognac Lhéraud, også kaldet “Livets vand”, er ældgammel, og den forbliver familiens dygtighed og er forbeholdt Guy Lhéraud. Der er ikke tilsat karamel til nogle af Lhérauds cognac’er.

De smukke farver er naturlige og stammer fra opbevaringen på egetræsfade. Denne store og uovertrufne cognac stammer fra det familieejede firma Lhéraud, som står for noget af det absolut bedste cognac, hvis ikke det er det bedste.

Cognac Lhérauds vinstokke er plantet til Ugni Blanc, Folle Blanche og Colombard; De sidste to sorter blev vokset mere udbredt i fortiden, men blev modtagelige for forskellige vinstesygdomme og blev over tid erstattet af Ugni Blanc. I dag er Cognac Lhéraud en af ​​de få destillerier, der producerer cognacs ved hjælp af en blanding af alle tre sorter.

I modsætning til de fleste af verdens øvrige brandies produceres cognac ved dobbelt destillation af en sur syre hvidvin. God cognac skal begynde med en god vin, som den, der er lavet på Lhéraud-familiens vinmarker. Lhérauds cognacs er stadig fremstillet i en traditionel alembisk kobberpotte. Destillation begynder i december, efter den anden fermentering, og gøres manuelt uden elektroniske styringer eller enheder. De valg, der blev truffet under destillation - mild eller stærk opvarmning, hvor man laver "la coupe" eller "cut", der adskiller det første og sidste destillat fra "le coeur" eller "hjertet" - har alle stor betydning for eaux de vie .

Lhéraud cognacs er modnet i Limousin og Tronçais egetønder, nogle i årtier. Unge cognacs sættes i nye tønder i et par år, hvilket giver egetræ smag; Efter denne periode overføres cognacen til ældre tønder for længere og korrekt modning. Over tid fordamper vandet i brandyen, ligesom alkoholen; mellem 2 og 5 procent ren alkohol, der kaldes englenes andel, fordampes fra hvert tønde hvert år. I løbet af processen med fordampning og koncentration bliver brandy'en også påvirket af ilt, hvilket får brandy'en til at blødgøres og blive mere duftende, samt at tage en rig brun brunfarvet farve.