Lheraud Cognac Charles X

2.500,00 kr

 

'Den adelige'

Cognac Charles X fra Cognac Lhéraud er en af de mest specielle cognacer, som er blevet fremstillet hos Lhéraud.
Flasken i sig selv har en meget speciel historie; den stammer fra Cognacmuseet, hvor den er udstillet, da den engang har tilhørt en rig fransk adelsfamilie, hvor den blev brugt til at have vin i og kun til denne familie. Lhéraud har fået lov til at tage et par kopier af denne flaske. Det er sket hos en spansk glaspuster, som kan lave disse flasker i hånden, da de ikke kan fremstilles på maskine.
Der bliver håndblæst ca. 800 flasker hvert år, som så bliver stillet op på borde og fyldt med almindeligt vand i ca. 2-3 dage for at finde ud af, hvor mange flasker, der ikke er 100% tætte. De flasker, der ikke er helt tætte, bliver kasseret - og tilbage bliver ca. 600 flasker, hvori der kommer en
30 års gammel cognac; Charles X.

Beskrivelse

Det familieejede firma Lhéraud producerer noget af det absolut bedste cognac - hvis ikke det bedste fra området Petite Champagne. Fremgangsmåden til produktion af Cognac Lhéraud er ældgammel, og udtryk for familiens dygtighed, men den forbliver også en hemmelighed og er forbeholdt Guy Lhéraud. Der er ikke tilsat karamel til nogle af Lhérauds cognacer. De smukke farver er naturlige og stammer fra opbevaringen på egetræsfade.

I glasset
Fyldig og kompleks smag og eftersmag, med rige noter af vanilje, creme brulée og modne pærer.