4,2 vivino

Ch. Brown - Pessac Leognan - Bordeaux - Blanc - ved køb af 6 fl. leveres i org. trækasse

450,00 kr

 

"The white Graves"

I denne vinverden findes der sjældent noget så godt, men meget overset, end hvide vine fra Graves, ikke langt fra Bordeaux by. Her får Sauvignon blanc og Semillion druen lov til at vise en anden side af sig.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådePessac-Leognan
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerSauvignon Blanc, Semillon
God TilBløde Oste, Fisk, Lagrede Oste, Lyst Kød, Salat, Skaldyr, Sushi
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duft med noter af vanilje, ristet brød og friske frugter

tabs-icon2 Smag

Fyldig, blød og rund med god syre og masser af harmoni

Beskrivelse

I kældrene er der 30 termoregulerede beholdere i rustfrit stål med lille kapacitet (mellem 100 og 130 hL) vinificering af druesort for druesort, plot for plot, med præcis temperaturkontrol. Hver batch vil blive vinificeret separat, for større præcision.

De hvide druer transporteres klaserne i en kasse til karrummet for at blive presset ved hjælp af en vandret pneumatisk presse. Safterne dekanteres koldt og aflejres i rustfri stålkar, uden malolaktisk gæring. De alkoholiske gæringer udføres udelukkende på tønder (inklusive 50 % nye fade). Vinen lægges i tønder fra den alkoholiske gæring, på fin bærm, i en periode på 8 måneder. Omrøring (suspension) af bærmen vil blive udført næsten under hele lagringen for at få de bedste aromaer frem. Alt efter årgang kan drue sammensætningen variere. 2019 var den 75 % Sauvignon Blanc og 25 % Semillion. Høsten forgik i midten af september og der blev produceret ca. 15.000 flasker.

Château Brown Blanc passer perfekt til hvid fisk og opskrifter baseret på skaldyr (laks og kammusling tartar, hummer osv.) eller rå fisk (sushi, sashimi osv.). Vinen kan også drikkes til hvidt kød (kylling, kalvekød osv.) i sauce eller grillet.

Den passer også godt til en række lettere retter såsom salater, ost (Emmentaler, Comté, gammel parmesan) eller under canapeer med lakseterrinetoast eller andemousse.

Se en video fra høsten 2019 HER - se video fra hele vingården HER - Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

2013 Brown Blanc, Pessac-Léognan

SKU #123075893 points Wine Enthusiast

Outer quote mark This sophisticated wood-aged wine comes from a fine year for whites in Pessac-Léognan. Subtle wood supports the rich tropical and yellow fruits as well as the crisper acidity. The texture, with its minerality, is still developing, with good potential. Drink from 2017. Inner quote mark (9/2015)

93 points Wine Spectator

Outer quote mark Gorgeous Jonagold apple, dried pineapple, heather and toasted macadamia nut aromas and flavors meld, with a long brioche note underscoring the finish. Very flattering, but also shows sneaky cut and length. Impressive. Drink now through 2018. Inner quote mark (4/2015)

92-93 points James Suckling

Outer quote mark A well-crafted white with a beautiful, clear, linear character and structure. Full body, fresh acidity and a mineral and sliced-apple character. Very fine. Inner quote mark (4/2014)

Jancis Robinson

Outer quote mark 60% Sauvignon Blanc, 40% Sémillon. Attractive herbal character merging with soft oak and lots of vivid lemon fruit. Lovely sweet fruit, but certainly dry to finish. Well made, enjoyable and quite viscous on the length. Inner quote mark (4/2014)

 

Område og Producent

Chateau Browns historie går næsten 1.000 år tilbage! Vinstokke blev først plantet på dette sted omkring 1200 f.Kr.! Ejendommen har fået sit navn fra en af ​​dens tidligere ejere, John Lewis Brown, som flyttede til Bordeaux fra Skotland i den senere del af det 18. århundrede. John Lewis Brown ejede også Chateau Cantenac Brown i Margaux - appellationen.

Men den moderne tidsalder for Chateau Brown starter i 1939, da den blev købt af Andre Bonnel. Godset holdt op med at producere vin på et tidspunkt i løbet af 1950'erne, og vinmarkerne faldt i en forfalden tilstand. Chateau Brown blev solgt til Jean-Christophe Mau i 2004.

Mau-familien var veletableret i Bordeaux som ejere af et stort vinfirma. De ejede også Chateau Preuillac i Medoc - appellationen indtil slutningen af ​​2014.

Et par år efter at have købt Chateau Brown, solgte familien deres interesser i negociant-virksomheden og fokuserede deres indsats på at forbedre Bordeaux-vinen produceret af Chateau Brown og deres andre godser. For at hjælpe med denne indsats hyrede familien den berømte vinkonsulent, Stephane Derenoncourt .

I 2018 opnåede Chateau Brown deres HVE (High Environmental Certification) på grund af sit omfattende engagement i grønt landbrug. For at falde sammen med dette, opdaterede de også deres labeldesign. For at fejre dette opdaterede godset sine etiketter med et nyt design, begyndende med 2016-årgangen.

Terroiret ved Chateau Brown er grusbaseret med nogle ler-, sandstens- og jernaflejringer i jorden. Ud over vinmarkerne har Chateau Brown 30 hektar afsat til træer, parkområder, bistader og haver, der skaber et biologisk mangfoldigt miljø.

Den 31 hektar store vingård Chateau Brown har 26 hektar plantet til med røde druer og kun 5 hektar, som er plantet til med 70% Sauvignon Blanc og 30% Semillon .

Vingården er plantet til med tæthed på 7.400 vinstokke pr. ha. Dette er et højere tæthedsniveau end tidligere. Dette blev opnået efter fuldstændig genplantning, der begyndte i 1994 og blev afsluttet i slutningen af ​​2019.

Dette øgede ikke kun vinstokkenes tæthed, men ændrede også retningen på mange af vinrækkerne fra nord til syd. Dette vil give bedre modenhed og mere koncentration. Vinstokkene er i gennemsnit 20 år gamle. På sit højeste stiger vingården til 23 meters højde.