- Beskrivelse
Sacy-familien har haft base i Verzy siden 1633. I 1697 blev Pierre Louis Sacy opdraget til adelen af kong Ludvig XIV. Sacy Champagne House blev grundlagt i 1967. Sacy's ejer cirka 20 hektar vinmarker omkring Verzy, som er klassificeret 100%: i "Vallée de la Marne", "Côtes des Blanc" og "Montagen de Reims". Landsbyen Verzy på bakkerne i "Montagne de Reims" er en af de 17 landsbyer i Champagne, der må bruge Grand Cru-mærket.
GAULT & MILLAU UDTALELSE 2019:
Denne grand cru kommer fra en base fra 2008, fuld af løfter, med velsmagende og modne accenter af praline, brioche og tørret abrikos. Det er en komplet vin med en ødelæggende sød charme. På ganen er doseringen stram, og stoffet folder sig ud i en buket af citrusfrugter: kumquat, mandarin og bitter appelsin. At åbne til en fantastisk lejlighed!60 % Pinot Noir - 40 % Chardonnay - Både alkoholisk og malolaktisk gæring foregår under streng temperaturkontrol. Den anden gæring er ved konstant 12ºC i 30 dage.Se vingårdens hjemmeside HER- Område og Producent
Ejendommen er beliggende i et meget berømt terroir i Montagne de Reims , Verzy.
Det er her familien har dyrket vinstokke i 13 generationer med stor passion. Familien har haft vingård i Champagne siden 1633.
I dag arbejder man med 18 hektar vinmarker med dyb respekt for miljøet. - Man opnåede mærkerne HVE (High Environmental Value) og VDC (bæredygtig vindyrkning i Champagne). - Disse mærkater tager eksempelvis højde for, hvordan du forvalter vand eller biodiversitet på din ejendom.
18 hektar vinmarker, 4 forskellige områder, 23 vinmarker
30 år gamle vinstokke i gennemsnitDruesorter: 65% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 5% Pinot Meunier
Jordbund: ler-kalksten / marly-kalksten
Montagne de Reims : Verzy (Grand Cru)
Aube : Bligny
Mont de Berru : Cernay
Vallée de l'Ardre : TreslonNår druerne er samlet, er de fra deres 23 parceller sorteret efter druer. Vingårdens første single vingårdscuvée, Les Courtisols – Grand Cru fra Verzy – årgang 2013 blev udgivet i 2019.
Når presningen er færdig, får man "moût" , og vinificeringen vil ske i 35 små rustfri ståltanke eller, for nogle cuvéer, i egetræsfade – 228 L eller 600 L. –