4,1 vivino

Jordan Winery - Chardonnay - Russian River Valley - Sonoma County

395,00 kr

 

"The Familiy"

En meget ventet årgang siden begyndelsen af ​​vækstsæsonen, 2018 er en af ​​de lækreste Chardonnays, Jordan Winery's Russian River Valley-vinmarker nogensinde har produceret..

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandNordamerikansk
OmrådeSonoma
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay
God TilAperitif, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Skaldyr
År2018
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
10 stk. På lager
tabs-icon1 Duft
En årgang defineret af sin sprødhed, livlighed og friskhed. Smukke aromaer af kaprifolier, citronblomst og Fuji-æble udspringer fra glasset.
tabs-icon2 Smag
Det ganen kan prale af er lyse, livlige lag af citrus med et strejf af eg og cremet fra omhyggelig fadlagring og bâtonnage. Smag af kumquat, citron
og Fuji-æble bliver hængende i den saftige, læskende finish.
Beskrivelse

Det ikoniske slot illustreret på hver flaske Jordan-vin er sjælen i Jordan Vineyard & Winery. Slottet rummer vinfremstillingsfaciliteter, køkken, spisestue, gæstesuiter, prøvesmagningsbibliotek, vinkældre og kontorer under samme tag. Indhyllet i Boston efeu skifter slottet farve med årstiderne, hvilket sikrer, at hvert besøg i Jordan byder på en anden udsigt.

I 1974 vendte Tom og Sally Jordan deres opmærksomhed fra vinproduktion til at bygge en storslået vingård nær Healdsburg - et slot, der ville kombinere mad, vin og gæstfrihed på en sådan måde, at besøgende ville føle, som om de var rejst til Frankrig uden at forlade Californien.

Naturen belønner ofte drueavlere og vinproducenter med en fremragende årgang året efter en ekstremt udfordrende årgang, og man er glade for at kunne rapportere, at dette var tilfældet med 2018 chardonnay årgangen. I hælene på den svære 2017-årgang mindede 2018 dem om 2012 årgangen — en af ​​de fineste, man har set i mere end 40 år. 

Klynger afstilket og presset forsigtigt om natten for at udtrække friskhed og syrlighed, samtidig med at man undgår astringerende phenol karakter fra
drueskindene. Podet og gæret 13 dage i 54% nye franske egetræsfade og 46% i rustfri ståltanke. Malolaktisk fermentering begrænset til kun 12%
til at sikre, at aromaer ikke blev maskeret af en smøragtig komponent. -
Fem ugers sur-lie modning (både i rustfrit stål og tønde) med 6 ugers
bâtonnage til at bringe et strejf af cremethed i midten af ​​ganen.
Franske egetræsfade fra seks bødkere blev valgt ud fra korntæthed, lavt tanninpotentiale og let toast niveauer, hvilket giver mulighed for renheden af
frugt til at skinne. - 5 til 6 mdr fadlagring.

Se vingårdens hjemmeside HER
 
Hvad anmelderne siger

VERDENS BEDSTE VINGÅRDE | 2023

Bedste vingård i Nordamerika

TRIPADVISOR | 2021
Vinder af Travelers' Choice Award
SUNSET TRAVEL AWARDS | 2019
Finalist, Essential Eating & Drinking

USA I DAG | 2019

Top 10 bedste vingårdsture i Amerika

Område og Producent

I en verden, hvor succesrige vingårde og vinmærker i stigende grad ejes af virksomheder, er Jordan Winery privatejet og drevet af John Jordan, hvis forældre grundlagde vingården i 1972.

Vingården fokuserer kun på tre ting: Chardonnay, Cabernet Sauvignon og gæstfrihed. Dette giver dem mulighed for at opretholde deres ekstremt høje standarder for vinkvalitet og værdi, mens de stadig udforsker måder at forbedre deres vine og kultur år efter år. Hver detalje behandles med en passion styret af John Jordans filosofi om, at hver årgang, hvert måltid og hver smagning skal være bedre end sidst.

Jordan-vine er lavet i en europæisk stil, der giver dem mulighed for at passe godt sammen med en bred vifte af fødevarer. Vinfremstillingen lægger vægt på vinens frugt og syre frem for dens alkohol og tannin . Syre spiller to roller, der er centrale for madparring: rensning af ganen og tilvejebringelse af balance. At opnå elegance og balance i flasken driver alt, hvad man gør i vinmarkerne og kælder, så hver flaske Jordan forbedrer måltidet, ikke overvælder det.

Fordi man er forvaltere af en ejendom med store åbne arealer og også laver landbrugsprodukter, er bæredygtigt landbrug og landpleje naturligt blandt  kerneværdierne. Jordan er en certificeret bæredygtig vingård og vingård, der er involveret i mange grønne forretningsprogrammer, og man overvejer omhyggeligt, hvilken indflydelse enhver beslutning om vindyrkning og vinfremstilling har på de indfødte økosystemer under deres varetægt.

At dyrke vinmarkere bæredygtigt går ud på også at så dækafgrøder, beskytte vandskel og følge andre certificeringsretningslinjer. Der tros på, at vinstokke vokser bedst, når de er omgivet af skove og reservoirer fyldt med fugle – ikke en monokultur af vingård efter vingård. Ved at opretholde store dele af naturlige levesteder omkring og mellem deres 18 vingårdsblokke opmuntrer man gavnlige insekter og andre naturlige rovdyr, hvilket mindsker truslen for skadedyr i vinmarkerne og haven.

Denne biodiversitet i ejendomsøkosystemet skal respekteres og plejes året rundt. Det er grunden til, at kun 125 hektar vinstokke er sparsomt plantet på tværs af de bølgende bakker på det 1.200 hektar store Jordan Estate, og mere end tre fjerdedele af jorden er efterladt vild. Det er også derfor, man passer på de to søer de har og som giver langt flere fordele til gården end kunstvandingsvand, takket være fisk og insekter, der holder fuglene og flagermusene næret. Man opmuntrer også bestøverpopulationer med både sæsonbestemt og året rundt biavl og skabte bestøverreservater på tværs af ejendommen.