BARON GASTON LEGRAND ARMAGNAC 1994 - LEVERES I STOFPOSE OG ORG. TRÆKASSE

695,00 kr

 

"Anniversary"

 

I disse år går Armagnac sin gang verden rundt. Efter vores mening med god grund. En Armagnac har mere identitet, mildere i smagen og er ikke så kommercielt orienteret som Cognac. Derudover er rigtig mange Armagnacs med årgang og det gør dem populære som gave objekter.

Baron Gastron Legrand ligger i syd-vest Frankrig (150 km syd for Bordeaux) i det begrænsede område appelationen Bas-Armagnac mellem byerne Eauze og Nogaro. Domænet ejer 25 hektar vinmarker i en samlet parcel.

Armagnacen her blev tappet på flaske d. 2 marts 2018

Denne Armagnac passer perfekt som gave til 25 års jubilæum. Se flere HER

TypeArmagnac
Indhold i CL70
LandFransk
OmrådeArmagnac
År1994
Alkohol40 %
Beskrivelse

 

Til destillering hos Baron G. Legrand bruges kun de ædleste druesorter: Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard og Baco Blanc.

Armagnac laves ved at destillere mosten af druer 1 gang (ikke 2 gange, som f.eks. i Cognac). Den alkohol, som man laver, kaldes ikke Armagnac (den kan først kaldes Armagnac efter 3 års fadlagring), men kaldes “eau-de-vie” og har en alkoholprocent på 52 til 60. Destillationen løber uafbrudt fra november/december til slutningen af marts.

Denne Armagnac er produceret af druerne Ugni Blanc (60%), Baco Blanc (30%) og Colombard (10%), der er dyrket i Bas Armagnac-området, hvorfra de fornemste Armagnac kommer. De Armagnac, der er produceret i Bas Armagnac-området, er kendt for at have lavt alkoholindhold og højt syreindhold.Armagnacen har været lagret på egetræsfade. Denne Armagnac er særdeles velegnet til en kop kaffe efter et godt måltid mad og ændrer sig ikke ved yderligere henlægning, selvom der er lidt prestige i at have en gl. Armagnac i barskabet eller kælderen.

OBS: Vi kan skaffe Amagnac fra næsten alle årgange fra 1888 og frem til idag. Kontakt os venligst med dine ønsker eller spørgsmål.

Område og Producent

Cognac Lhéraud købte firmaet Baron G. Legrand i 1998. Indtil da havde Baron G. Legrand i mere end 120 år levet af at sælge dets Armagnac’er til andre firmaer, som derefter solgte dem videre. Årsagen til dette er, at Legrand ikke er forretningsmand, han er håndværker.

I 1998 var firmaet i en meget dårlig finansiel situation og uden mulighed for at drive forretningen videre (ejerne var gamle og uden arvinger). Derfor spurgte man Hr Lhéraud om han ville købe firmaet, eftersom han havde kendt dem i mere end 25 år. Overbevist om den høje kvalitet og know-how i firmaet købte han Armagnac Legrand. Siden da har man holdt fast i, at intet skulle ændres: ansatte, kældermester og bygninger er de samme og vil forblive de samme så længe som muligt.