4,6 vivino

DARROZE - BAS-ARMAGNACS COLLECTION UNIQUE - Ch. de Larée 1941

12.995,00 kr

 

"Arm of the war"

Armagnac går sin sejrsgang verden over. Samlere og nydere køber disse gyldne dråber. En Armagnac har en lidt mere frugtig tone end sin fætter fra Cognac.

Denne specielle Armagnac fra krigsåret 1941 har ligget over 60 år på egefade fra skove i lokal området og aftappes som cask strength, som vil sige at spiritussen ikke er vandet ned til en giver alkoholstyrke.

TypeArmagnac
Indhold i CL70
LandFransk
OmrådeArmagnac
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig
År1941
Alkohol43 %
Vivino4,6
Duft

Ravfarvet med duft af kandiserede frugter, toffee chokolade og nænsom krydderi.

Smag

Kompleks og intens smag

Eftersmag

Meget lang eftersmag

Beskrivelse

Hvad er forskellen på Cognac og Armagnac? Begge er franske brandyer destilleret af hvidvin. Men hvor Cognac i stigende grad er storproduktion og internationalt kendte brands, er Armagnac båret af gascognsk tradition og håndværk.

Produktionen i Armagnac er 15 gange mindre end i Cognac. Mens cognac fortrinsvis produceres af store destillerier, der eksporterer hovedparten, produceres armagnac af små destillerier med druer fra små vingårde. Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation mærkbart i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske: Bas-A., Haut-A. og Tenarèze. Kun omkring halvdelen af al armagnac eksporteres.
Allerede i 1400-tallet – 250 år før Cognac – begyndte man at destillere vin i Gascogne.
De første gange med stor sandsynlighed i parfumekar, som maurerne havde bragt med sig fra Østen.
Kendere er ikke i tvivl – Armagnac er ”den rigtige” franske brandy og i de dybe kældre i området kan man finde ældgamle fade destilleret for menneskealdre siden – et katalog over et Frankrig, der for længst er forsvundet.
Hele 10 druetyper er godkendt til Armagnac fremstilling, men som i Cognac distriktet er det primært druerne, Ugni Blanc, Colombard og Folle Blance.

 se en video fra Armagnac HER

OBS: Vi kan skaffe Amagnac fra næsten alle årgange fra 1900 og frem til idag. Kontakt os venligst med dine ønsker eller spørgsmål.

Område og Producent

Collection Unique er luksusserien, der ligger fokus på terroir. I denne serie blender man ikke forskellige vingårde, hvilket betyder at den enkelte armagnac beholder sin karakteristika fra både klima, druesort og jordbund. Derudover blender man heller ikke de forskellige årgange, og som prikken over i’et bliver alle Collection Unique-varianterne tappet ved fadstyrke – uden tilsat vand, karamelfarve og sukker.

Aftapningerne i Collection Unique-serien er blandt markedets mest eksklusive og højtagtede franske Armagnacs. Forestil dig, hvordan en armagnac produceret da Martin Luther King fik Nobels Fredspris smager, eller hvordan det smager fra året, hvor Danmark blev optaget i Det Europæiske Fællesskab eller hvordan smager en Armagnac høstet i krigsårene. Det er historie på flaske, og Collection Unique tilbyder disse sjældne smagsoplevelser - det er intet mindre end unikt

Darroze Bas-Armagnacs er en uafhængig aftapper, der bl.a. er specialiseret at opkøbe armagnacs fra små producenter rundt omkring i Bas-Armagnac-området. Derudover destillerer familien selv eaux-de-vies via et transportabelt destilleringsapparat. 
Det kontinuerlige armagnac-still fragtes fra gård til gård, hvor man destillerer de forskellige vine som produceres lokalt, og på den måde fremviser man det sande terroir fra vingård til vingård. 

Det hele startede med en restaurant tilbage i 1950’erne. Jean Darroze åbnede restauranten i byen Villeneuve de Marsan i hjertet af Bas-Armagnac. Da virksomheden ikke var særlig stor, valgte Jean at inkludere sine børn i driften, og på et tidspunkt fik Francis Darroze - den yngste i børneflokken - ansvaret for restaurantens vin- og spiritusudvalg. Et spiritusudvalg som hurtigt fik fokus på den lokale brændevin - armagnac. Det medvirkede at Francis Darroze i en tidlig alder, besøgte mange af de lokale vingårde, og hvad der startede som et job, udviklede sig til en passion med fokus på armagnac. Francis anskaffede sig en ekstraordinær samling af eaux-de-vies fra forskellige områder i Bas-Armagnac-regionen. Han opbyggede over tid et stort kendskab til produktionen af armagnac, og i begyndelsen af 1970’erne besluttede han at modne eaux-de-vies i egetræstønder.

Over de næste 30-40 år voksede Darroze-familiens samling, og udgør i dag imponerende 250 forskellige armagnacer fra mere end 30 forskellige ejendomme – mere end 50 forskellige vintage-årgange. Virksomheden er i dag drevet af sønnen Marc Darroze, som hurtigt udviklede samme lidenskab som sin far. Marc tilsluttede sig virksomheden tilbage i 1996 med henblik på at overtage forretningen fra sin far. Francis Darroze nyder i dag sin velfortjente pension, men følger stadig med i det firma han byggede op fra bunden.

Darrozes armagnacer serveres i dag på samtlige trestjernede Michelin-restauranter i Frankrig, samt mange andre berømte restauranter på tværs af landet. I Frankrig betragtes Darroze Bas-Armagnacs som armagnacens ukronede konge.