3,8 vivino

Kendall-Jackson - Vintner’s Reserve Zinfandel - Californien

225,00 kr
  • Køb 3 for 175.00 pr. fl. og spar 23%

 

'Zin with friends'

Kendall-Jackson's vine er kendte i hele USA og i det Hvide Hus hvor de en gang var vine man serverede for gæsterne.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeSonoma
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPetit Sirah, Syrah/Shiraz, Zinfandel
God TilLagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Vildt
År2021
Alkohol14,5 %
Vivino3,8
36 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en elegant og fyldig vin med en meget flot farve og intens, frugtagtig duft

tabs-icon2 Smag

Blomme, hindbærsyltetøj og brombærsmag understøttes af solide kalkholdige tanniner i denne Zinfandel. Cedertræer og krydderier bliver hængende på denne fængslende vin.

tabs-icon3 Eftersmag

Lang eftersmag

Beskrivelse

Kendall-Jackson Vintner’s Reserve-serien repræsenterer Kendall- Jacksons engagement og dedikation til Jackson Estate-vinene. Disse vine produceres af druer, der er håndplukkede på Jackson Estates egne vinmarker, som er hjertet i hele Kendall-Jacksons vinproduktion. Hver enkelt drue, der er brugt til Vintner’s Reserve-serien, er dyrket på vinmarker i de kølige kystområder
i Californien, som alle er under Kendall-Jacksons dygtige vindyrkningsteams kontrol. Dette giver vinmagerne de bedste betingelser, når de færdige blends skal laves i vineriet. Som Kendall-Jacksons afdøde grundlægger, Jess Jackson, sagde om Vintner’s Reserve-serien: ”Vores mål er at lave vine, som du vil nyde første gang, du smager dem - og mange år fremover.”

Denne vin blev lagret 10 måneder på fransk og amerikansk eg, 18% ny. Vinen fra de forskellige parceller er holdt seperate, indtil vingårdens vinmagere mener, at vinen nu kan blandes, så der opstår et perfekt match i kompleksitet, duft og smag, samt en struktur rig eftersmag.

Vinmarkerne hvor denne vin kommer fra er for det meste ældre stokke, hvis ikke historiske, og tørt opdrættede med veletablerede rodsystemer og lavt udbytte. Druerne høstes fra opbrudt sten og gruset muldjord med stor dræning, hvilket viser deres fulde potentiale af fantastisk frugt og kalkholdige tanniner.

Vinen er produceret af druerne Zinfandel (84%), Petite Syrah (16%),  - druerne er hovedsageligt fra Mendocino og Sonoma County.

Vingårdens hjemmeside

En lille video fra vingården HER og lidt om deres Zinfandel HER

Hvad anmelderne siger
top_listed
Optræder i Exceptionelle amerikanske rødvine
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
 
 
  • Jackson Family Wines kåret til “Green Company of the Year” i Drinks Business Green Awards 2020
  • Jackson Family Wines modtog Organizational Leadership Award ved Climate Leadership Conference i 2020
  • Kendall-Jackson kåret til ”American Winery of the Year” i Wine Enthusiast 2017
Område og Producent

Vingården blev i 1974 købt af familien Jackson og bestod af 35 hektar, beliggende lige nord for Napa Valley. Stedet var da tilplantet med pære og valnøddetræer. Der blev i stedet straks plantet Chardonnay vinstokke og i 1982 kom de første rigtige kommercielle vine på markedet og Kendall-Jackson var født. Jess var patriarken i firmaet og i dag er det efterkommerne efter ham som driver vingården videre.

1983 sælger Jess sin første kasse af deres Vintners reserve vine til The Oyster Bar på Grand Central Station i New York og vinen, som er en Chardonnay, vandt det år, som den eneste amerikanske Chardonnay, Platinium ved American Wine Competition. Øjeblikkeligt var vingården kommet på all time vinkortet.

Det blev endnu bedre, da Det Hvide Hus, under Reagans, brugte Kendall-Jackson som husets vine. Igennem 90’erne og 00’erne har vingården udvidet med de helt særlige Estate vine, som du også kan finde hos os. De sidste 10 år har vingården mere og mere arbejdet med en grøn profil og det kulminerede i 2016, hvor man blev dekoreret med GREEN MEDAL CALIFORNIA SUSTAINABLE WINEGROWING LEADERSHIP AWARDS