4,0 vivino

OLIVIER RAVOIRE - CHÂTEANEUF DU PAPE

395,00 kr

 

"Sneuft"

Neuf'erne har aldrig været mere populære, men desværre heller ikke så relativt dyre. En Neuf er en oplevelse og Ravoire familien's store team og know how gør at de virkelig laveren god Neuf :-)

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeChateauneuf du Pape
FyldeFrugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerGrenache, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2019
Alkohol14 %
Vivino4,0
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Vedvarende granatfarve. Kompleks næse med aroma af røde frugter, krydderier, der udvikler sig mod dufte af trøffel og lakrids

tabs-icon2 Smag

Kraftig og elegant smag med afbalancerede smeltede tanniner, der udvikler en bemærkelsesværdig aromatisk vedholdenhed.

Beskrivelse

FAMILLE RAVOIRE består af et team af mænd og kvinder, der brænder for deres fag og udøver deres knowhow med entusiasme. Under ledelse af Olivier RAVOIRE udvikler huset sig på en bæredygtig måde og regner med et team, der er forenet og involveret gennem hele processen med udarbejdelse af cuvéerne.

Det hele starter i hjertet af vingården, i vingården, hvor vingårdens samarbejdende vinbønder dagligt sørger for bevarelsen af ​​terroirerne og udviklingen af ​​jorden. Fra deres arbejde er født druer, rige på aromaer, der udtrykker alle det der er typisk for deres appellation.

Ved at udvælge de bedste parceller spiller vingårdens ønolog Pierre VIEILLESCAZES en reel rolle som kreatør. Takket være sin erfaring og sit kendskab til faget vil han forestille sig og designe de fremtidige blandinger af deres vinsortiment og udføre lagringen på egetræsfade af deres Rhône-vine i kælderne med base i Châteauneuf-du-Pape.

Druerne plukkes i hånden, høstes i kasser og sorteres derefter. Vinificeringen er præget af adskillige manuelle overpumpninger og en lang, termoreguleret gæring som varer omkring 30 dage.

Mourvèdre og Syrah er lagret på fade (50 % på nye fade, 50 % på én-vins fade). 10% Grenache er lagret i demi-muids i 12 måneder. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 60 år, så her har vi at gøre med særdeles koncentreret frugt.

OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
Logo Jancis Robinson

15,5/20

Logo Jeb Dunnuck

90-92/100

Logo Wine Advocate

88-90/100

Område og Producent

FAMILLE RAVOIRE, der er etableret i hjertet af Rhone-vinmarkerne siden det 16. århundrede, er en del af en rig historisk arv, der blander ridderlige eposer og religiøse krige.

Ravoire slog sig ned i det 12. århundrede i "grevskabet" Savoie og mere specifikt i regionen Montmélian. Det drejer sig så om, at krigsmænd kommer fra Østersøen efter opdelingen af ​​kongeriget Karl den Store og opdelingen af ​​imperiet. På det tidspunkt bar Ravoires navnet "De La Ravoire", fordi de faktisk var en familie af mindre adel, men adel af sværdet. I adelshierarkiet er hans rang derfor "ridder". Fra da af havde familien Ravoire en vigtig plads i Savoyard-samfundets liv. Det er derfor en førende aktør i gennemførelsen af ​​kampagner og løsning af konflikter i amtet.

I løbet af de århundreder, der vil følge denne immigration og denne ankomst rig på eventyr for familiens riddere, vil de på hinanden følgende generationer være dybt forankret i dette område i Rhône-dalen, især som vinbønder i Luberon.

Styrket af denne familiemæssige tilknytning til vinstokken og ivrig efter at omfavne potentialet i to unikke vinmarker, som er Rhône-dalen og Provence, grundlagde Roger Ravoire sin familiestruktur i 1987 med hjælp fra sin kone Francine. Det var i 2004, at deres søn Olivier kom med i huset for at udvikle aktiviteten og fremme ekspertisen i regionens terroirs