- Beskrivelse
Vinhos Barbeito blev grundlagt i 1946 af Mário Barbeito de Vasconcelos og har siden da altid været ledet af medlemmer familien.
På tidspunktet for Barbeitos stiftelse var over 30 andre Madeiravin eksportører. Lidt efter lidt har Mário Barbeito fået kunder i mange dele af verden og forsøger altid at opbygge et godt og tæt samarbejde med dem. Nogle af vores kunder og leverandører er stadig fra den tid.
Mário Barbeito døde i 1985, og hans datter Manuela de Vasconcelos overtog den generelle ledelse af Vinhos Barbeito.Hun arbejdede allerede for virksomheden i 1976.
En af Manuela Vasconcelos vigtigste opgaver var at fortsætte sin fars arbejde med at styrke forholdet til kunderne og fremme deres vine på prestigefyldte vinmarker verden over. Denne politik opretholdes stadig til denne dag.Madeira vine har ligesom Portvine og Sherry forskellige sødmegrader og forskellige druesorter. Madeira vine er kendt for sin unikke vinfremstillingsproces, der involverer oxidering af vinen gennem varme og modning. De yngre blandinger (tre og fem år gamle) produceres med metoder, der opvarmer og fremskynder modningsprocessen, og de ældre blandinger, colheitas og frasqueiras produceres ved hjælp af canteiro-metoden. På grund af disse produktionsmetoder har disse vine meget lang levetid.
Bastardo druen er næsten uddød på Madeira. Dog plantede Barbeito vingården i 2004 vinmarker med denne druesort i São Jorge på nordkysten af Madeira, beliggende på den nordlige del af øen. Ricardo Diogos første Bastardo-høst fandt sted i 2007. Med de druer, der kom ind i vingården hvert år, var han fast besluttet på at eksperimentere så meget som muligt, og af denne grund bidrog hver vinificering til at øge hans viden. I denne Old Reserve-blanding blev der tilføjet fire vine, den første ved skinmaceration fra år 2010 og de tre andre ved direkte presning fra årene 2008, 2009 og 2011, hvilket resulterede i 2.184 flasker alle nummererede.
Madeiraen smager som eksklusive søde vine som Tokai - Beerenauslese - fine port og sherry. Der er næsten 70 gr. restsukker i vinen.
Serveres bedst mellem 12/13oC. Denne vin blev filtreret og kræver ikke dekantering. Den holder sig i god stand flere måneder efter åbning.
Vinhusets hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
18 points Jancis Robinson
Bastardo is nearly extinct on the island – it is very low yielding, so growers don't like it. This wine comes from four casks, two were foot-trodden, two were direct pressing. It's roughly 15 years old. Has a lovely Indian-tonic bitterness, with a touch of kumquat and rose water and sweet-pickle brine. Curry spices. Beautiful texture! Chamois leather. This is fascinating. Bay leaf. Very complex with a very dry, fine finish. Exciting stuff!- Område og Producent
Vinhos Barbeito blev grundlagt umiddelbart efter 2. verdenskrig af Mario Barbeito, der havde opkøbt gamle fade med gylden madeira igennem årene. Siden har man hvert år opkøbt druer fra små bønder og vinificeret dem omhyggeligt og efterfølgende lagret dem. I den store madeirasmagning i Wine Spectator i 1999, blev Barbeito den suveræne vinder med 97 point til Malvasia 1900 (samlet 1. plads), 95 point til Malvasia 1948, 94 point til Sercial 1910 og 93 point til Malvasia 1954.
Ikke bare er Barbeitos vine ofte de suveræne vindere ved internationale smagninger, men også herhjemme er pressen overvældet. Således måtte Smag & Behags Henrik Oldenbourg give topkarakterer til 8 ud af 13 smagte vine. Og skrev bl.a. om Verdelho 1929: “Smagen er et orgie af nødder, sirup, flødekarameller”. Om Verdelho 1850: “Formidabel vin. Jeg griber mig selv i at tildele den 6 glas eller 100 points med pil opad”.
Robert Parker har også været ekstatisk over husets tårnhøje kvalitet og har givet 96 og 95 point flere gange.