World's End, "Wavelength", Napa Valley, Californien

899,50 kr

 

'A walk in the Park(er)'

Jonathan Maltus er briten, som formåede at imponere en måbende vinverden, da hans ikon vin Le dome opnåede det uopnåelig, at få 100 point af verdens mest magtfulde vinskribent Robert Parker.

Nu forsøger han sig i Australien og her med denne vinserie “Worlds End” i USA og Napa Valley…..

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeNapa Valley
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
God TilLagrede Oste, Rødt Kød, Vildt
DruerCab. Franc, Syrah/Shiraz
År2009
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
Beskrivelse

Britiske Jonathan Maltus blev kendt som én af de helt store rebeller i Bordeaux, og var allerede i midten af 1990’erne blandt de mest innovative producenter i området.
Gennem snart tyve år har Saint Emilion lagt terræn til Maltus’ forsøg – og dette med udtalt succes!
Denne kærlighedsaffære med det mest velrenommerede vinområde i Californien, er et skarpt match mellem alsidigt terroir og fransk inspireret tankegang.
Anmelderne er enige; Bordeaux-geniet Jonathan Maltus laver også verdensklasse Californisk vin. Med sin World’s End-serie har han taget det bedste fra Bordeaux med til Napa Valley.

 www.maltus.com/

Hvad anmelderne siger
Blandt top 5% af alle vine i verden
I glasset
Maltus er til Rock n’ Roll – og har navngivet denne serie efter nogle af hans største favoritter. Første nummer på Led Zeppelins første plade hed som bekendt Good Times, Bad Times. Som sand rockfanatiker har Jonathan Maltus opkaldt sin 100% Cabernet Sauvignon fra den berømte To-Kalon-mark efter sangen. Wavelength er navnet på både albummet (’78) og titelsangen på samme, fra den irske singer-songwriter Van Morrison. Nummeret gjorde sig bemærket på den engelske hitliste gennem længere tid. Teksten er en fortælling om kærlighedens udfordringer. Udfordret bliver man også i denne Syrah dominerede vin. Dyb farve og aromatisk næse fører til masser af sødmefuld power, kombineret med unge noter af tobak, solbær og tørrede urter. Her præsenteres en smidig og næsten cremet tekstur, med moden syre og kompleks finish. Bør drikkes fra: 2013-2023
Område og Producent
Hans otte vine fra ikoniske Napa Valleys allerbedste marker er således alle rock ’n roll-vine med Maltus’ kendte fingeraftryk, som man kender fra hans fremragende vine fra St-Émilion, der senest har fået Parker til at ryste op med 100 point for den perfekte Le Dôme 2010. Opskriften hedder enorm omhu i marken, lavt hektarudbytte, nidkær sortering af druerne og de bedste franske egefade til lagring. Rige vine med masser af elegance. 2008 var første årgang, men med den fremragende årgang 2009 er der virkelig sket et ekstra ryk opad stigen, og vi tør godt love det: World’s End er den næste store ting i Napa!