4,9 vivino

Dalva Golden White Port 1963

1.995,00 kr

 

"Best Year"

Vi har smagt mange Portvine fra det fantastiske år 1963. Måske det bedste år nogensinde i portvinsdistriktet. Vi har dog aldrig før smagt en hvid port fra det år. da vi smagte den, tænkte vi at disse dråber ikke er fra denne verden. Vinen har ligget på fad indtil 2015. Altså mere end 53 år før den er kommet på flaske.

TypeHedvine
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frisk, Sød
God TilChokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Stærke Oste
År1963
Alkohol20 %
Vivino4,9
Duft

Intens aroma og smag: frugtgelé, kvædejuice og krydderier.

Smag

Med alderen udvikler vinen smag af nødder, kanel, kaffe, men altid frisk og elegant.

Beskrivelse

Dalva lavede deres første Vintage Port i 1978, men har et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra endnu længere tilbage. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto og de senere årtier har vist, at dette mål rykker tættere og tættere på, mens priserne (bla. takket være en skrantende portugisisk økonomi) holdes på et minimum. Dalva er kort sagt et uforfalsket best buy-hus i dag.
Som noget helt unikt kan vi tilbyde en lang række af Dalvas fornemme colheita - fadlagrede vine fra et enkelt høstår - og i ganske begrænset mængde deres vidt berømte white ports, hvor vi efterhånden er gået over til at tælle alderen i hele årtier.
Disse vine er vinverdenens kronjuveler og oplevelsen af fortættet historie, ekstrem kompleksitet og rigdom kan knap nok beskrives med ord.

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

 

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked.

I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER