4,1 vivino

Chateau Teyssier 2019 - Saint-Emilion Grand Cru - Jonathan Maltus

395,00 kr

 

"The genuine"

Robert Parker har tidligere giver Maltus 100 point, så vi har at gøre med en ægte og utrolig winemaker. Vi har efterhånden 15 forskellige vine fra hans hånd. Både vine fra St. Emilion og Napa Valley. Skønne og store vine. Denne vin er fra selve moder slottet og dets vinmarker. 

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeSaint Emilion
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc, Merlot
God TilGrillede retter, Kryd. retter, Rødt Kød
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

aromaer af modne kirsebær, mørke blommer, bark, svampe, sovs og krydderiæske

tabs-icon2 Smag

Den er mellemfyldig med faste, smidige tanniner. Velsmagende, silkeagtig og smagfuld finish. Bitter chokolade til sidst

Beskrivelse

Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region. 

Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Château Teyssier er en Bordeaux vingård fra Saint.Emilion, hvis grand vin er klassificeret Grand Cru

Udover sin Grand Vine Château Teyssier producerer gården Super cuveerne Le Dôme, Vieux Château Mazerat, Les Astéries, Le Carré, Clos Nardian som enkelte vingårdsvine og godsvinen Château Laforge samt den generiske Bordeaux-appellation linje Pezat. Se alle vinene HER

Den store 45 hektar store vingård er plantet til med 75% Merlot og 25% Cabernet Franc. Selve blandingen til årgang 2019 er 70 % Merlot og 30 % Cabernet Franc.

Vinen vinificeres i rustfri ståltanke og lagres i fransk egefade. Omkring 18.000 flasker Chateau Teyssier produceres gennemsnitlig i hver årgang.

 Chateau Teyssier bliver normalt bedre med mindst 3-6 års lagring efter høståret. Naturligvis kan det variere lidt, afhængigt af årgang. Chateau Teyssier nydes bedst i de første 5-15 år af sit "liv".

Unge årgange kan dekanteres med fordel. Dette gør det muligt for vinen at blødgøre og åbne sin dejlige duft. Ældre årgange har muligvis brug for meget lidt dekantering, lige nok til at fjerne sedimentet.

 Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra Slottet HER

Hvad anmelderne siger

93 points James Suckling
93-94. Tight, focused ripe fruit with chewy, polished tannins. It’s full-bodied with a lingering and precise finish. Extremely well-done.

91 points Robert Parker
91-93. The 2019 Teyssier sports a medium to deep garnet-purple color and very pretty scents of black raspberries, redcurrant jelly and plum preserves with hints of cinnamon toast, red roses and tilled loam. Medium to full-bodied, the palate is elegantly played, offering soft tannins and seamless freshness to support the perfumed red and black fruits, finishing with a whisper of earthiness.
Teyssier is from the JCP Maltus portfolio of skillfully crafted Saint-Émilion wines. Neil White is the head winemaker and Thomas Duclos is a consultant here.

91 points Vinous
91-93. The 2019 Teyssier is absolutely gorgeous. Rich, sumptuous and enveloping, the 2019 hits all the right notes. A rush of blackberry jam, chocolate, spice, new leather, licorice and spice build in a juicy, impeccable Saint-Émilion that hits all the right notes. The 2019 Teyssier has all the ingredients to be one of the real overachievers in this vintage. Sadly, production is down 40% because of frost. In a word: delicious.

Område og Producent

Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.

Jonathan Maltus, en englænder som er født i Afrika. Han har altid haft en stærk tro på, at en flaske vin skulle bedømmes ud fra smagen af ​​dens indhold og ikke i forhold til etiketten.

Hans filosofi kan nemmest beskrives i to dele: gøre ting forskelligt og gøre ting bedre. Da han ankom til Saint-Émilion i 'garageperioden' i 1990'erne, da det at bryde reglerne i det klassiske Bordeaux var en stor ting, fik Jonathan snart ry for at være i stand til at producere en række vine, der lige så succesfuldt skiller sig ud for at være unikke som for at være af topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Bedst af alt, han elsker det, han gør - vinfremstillings passion er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans team vises stolt i hver flaske.

Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene. En blanding af 80% Merlot og 20% ​​Cabernet Franc.

"LE DOME Single Vineyard ligger tæt på CHATEAU ANGELUS, Premier Grand Cru Classe. Den har sine rødder i" garage "-bevægelsen fra 1990'erne. Det er en af de tre Saint Emilion Grand Crus, der udbrød bevægelsen til fortsæt med at udfordre 'Cru Classes' hvert år. LE DOME har angiveligt det største udtryk for Cabernet Franc af en Bordeaux vin og som overgår CHATEAU CHEVAL BLANC og LE DOME's nabo, CHATEAU ANGELUS.

Jonathan-Maltus