- Beskrivelse
Vinstokkene i disse marker er ret så gamle og har næsten hver dag været udsat for den allestedsnærværende havgus. Rødderne fra stokkene finder helt ned til den gamle jord fra et forhistorisk hav.
Vinen har efter gæringen fået lov til at ligge og modne på resterne af gærcellerne. Denne teknik kaldes ”sur lie”, og den giver vinen en ekstra smagsdimension samt til tider en lille, pikant smag af gær. Vinen har været lagret 9 måneder på franske egetræsfade (40% nye).
Se vingårdens hjemmeside HER og en lille video fra vingården HER
- Hvad anmelderne siger
- Område og Producent
Vingården blev i 1974 købt af familien Jackson og bestod af 35 hektar, beliggende lige nord for Napa Valley. Stedet var da tilplantet med pære og valnøddetræer. Der blev i stedet straks plantet Chardonnay vinstokke og i 1982 kom de første rigtige kommercielle vine på markedet og Kendall-Jackson var født. Jess var patriarken i firmaet og i dag er det efterkommerne efter ham som driver vingården videre.
1983 sælger Jess sin første kasse af deres Vintners reserve vine til The Oyster Bar på Grand Central Station i New York og vinen, som er en Chardonnay, vandt det år, som den eneste amerikanske Chardonnay, Platinium ved American Wine Competition. Øjeblikkeligt var vingården kommet på all time vinkortet.
Det blev endnu bedre, da Det Hvide Hus, under Reagans, brugte Kendall-Jackson som husets vine. Igennem 90’erne og 00’erne har vingården udvidet med de helt særlige Estate vine, som du også kan finde hos os. De sidste 10 år har vingården mere og mere arbejdet med en grøn profil og det kulminerede i 2016, hvor man blev dekoreret med GREEN MEDAL CALIFORNIA SUSTAINABLE WINEGROWING LEADERSHIP AWARDS