3,9 vivino

Kendall-Jackson - Jackson Estate - Camelot Highlands Chardonnay - Santa Maria Valley, Californien

550,00 kr

 

'High Level'

Denne vin er produceret af 100% Chardonnay druer, der erdyrket på over 40 år gamle vinstokke i Santa Maria Bench iSanta Maria Valley i Santa Barbara County, der er beliggende 106 - 137 meter over havets overflade. Winemakeren kalder dette område for Chardonnay druens ”filet mignon”.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeCalifornien
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Tør
DruerChardonnay
God TilFisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2013
Alkohol14,5 %
Vivino3,9
4 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en utrolig elegant og kompleks hvidvin med en flot farve og frugtig, delikat duft.

tabs-icon2 Smag

Saftig og fyldig smag af tropiske frugter såsom ananas, mango og papaya med noter af kanel, vanilje og crème brûlée

tabs-icon3 Eftersmag

Utrolig behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Vinstokkene i disse marker er ret så gamle og har næsten hver dag været udsat for den allestedsnærværende havgus. Rødderne fra stokkene finder helt ned til den gamle jord fra et forhistorisk hav.

Vinen har efter gæringen fået lov til at ligge og modne på resterne af gærcellerne. Denne teknik kaldes ”sur lie”, og den giver vinen en ekstra smagsdimension samt til tider en lille, pikant smag af gær. Vinen har været lagret 9 måneder på franske egetræsfade (40% nye).

Se vingårdens hjemmeside HER og en lille video fra vingården HER

 

 

Hvad anmelderne siger

Se en video med manden bag de fantastiske vine HER og lidt mere HER

top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Vingården blev i 1974 købt af familien Jackson og bestod af 35 hektar, beliggende lige nord for Napa Valley. Stedet var da tilplantet med pære og valnøddetræer. Der blev i stedet straks plantet Chardonnay vinstokke og i 1982 kom de første rigtige kommercielle vine på markedet og Kendall-Jackson var født. Jess var patriarken i firmaet og i dag er det efterkommerne efter ham som driver vingården videre.

1983 sælger Jess sin første kasse af deres Vintners reserve vine til The Oyster Bar på Grand Central Station i New York og vinen, som er en Chardonnay, vandt det år, som den eneste amerikanske Chardonnay, Platinium ved American Wine Competition. Øjeblikkeligt var vingården kommet på all time vinkortet.

Det blev endnu bedre, da Det Hvide Hus, under Reagans, brugte Kendall-Jackson som husets vine. Igennem 90’erne og 00’erne har vingården udvidet med de helt særlige Estate vine, som du også kan finde hos os. De sidste 10 år har vingården mere og mere arbejdet med en grøn profil og det kulminerede i 2016, hvor man blev dekoreret med GREEN MEDAL CALIFORNIA SUSTAINABLE WINEGROWING LEADERSHIP AWARDS 

kendall-jackson-logo-1