3,3 vivino

Bodegas Hidalgo - La Gitana - Manzanilla Sherry

99,95 kr

 

"The Dry one"

Bodegas Hidalgo er et af de sidste uafhængige vinhuse, der selv høster og producere Sherry fra egne marker. Bodegaen er så kendt i Andalusien at vinen findes i alle seriøse tapas restauranter. Der skal hermed lyde en opfordring til danskerne om at prøve sherry til maden og specielt til din tapas. det er forrygende.

TypeHedvine
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
OmrådeJerez
FyldeFrisk, Tør
DruerPalomino
God TilAperitif, Fisk, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto
Alkohol15 %
Vivino3,3
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En livlig ung Manzanilla. Gule æble aromaer, citron og masser af blomster noter (tørrede blomster, kamille), lidt mere end i andre Manzanillas. Et strejf af havbrise og jod findes også

tabs-icon2 Smag

Smagen starter lys og tør, med masser af æble smag. Bliver langsomt mere salt end næsen troede. Der findes subtile hints af lakrids og saltede mandler og meget lyse urte noter. Der er Ikke meget gærflor tilbage. Jeg tror det meste af dette er filtreret ud.

Beskrivelse

Palomino druen til denne vin høstes fra egne marker i områderne Balbaina og Miraflores. To af de mest respekterede zoner omkring Sanlúcar.

 Dets solera system, der blev grundlagt i begyndelsen af ​​det 19. århundrede, består af 14 skalaer, med en høj forfriskningshastighed og en gennemsnitlig alder på tidspunktet for aftapning på omkring 5 år . Som de fleste andre Manzanillas plejede det at være flaske i en højere alder, men skiftende markedspræferencer gjorde det til en lys, ung Manzanilla .

Vingårdens hjemmeside HER - Se en lille video fra vingården HER

Område og Producent

Bodegas Hidalgo eller Hidalgo - La Gitana for at sikre, at det ikke er forvekslet med Bodegas Emilio Hidalgo , blev grundlagt i 1792 af José Pantaleón Hidalgo, der oprindeligt var fra Santander i det nordlige Spanien. Især i det 19. århundrede voksede det ind i dagens kendte firma. Hidalgo -

La Gitana 's forretningsgang er gammeldags på en positiv måde, i tider, hvor de fleste andre bodegas er blevet moderniseret. Først og fremmest er det en ægte familievirksomhed (sjette successive generation) og en af ​​meget få tilbageværende uafhængige. For det andet er det stadig afhængigt af sine egne vinmarker i to af de bedste pagoer: Balbaína - mellem havet og Jerez - og Miraflores, den store Sanlúcar vingård.

De ejer ca. 170 hektar - alt organisk dyrket. Selve Bodegaen hedder San Luis og ligger i Sanlúcar de Barrameda nær Guadalquivir-floden på havniveau. Faktisk var det lige på kysten indtil det 18. århundrede, da havet begyndte at bevæge sig væk. Det er ikke nødvendigt at sige, at der er en konstant havbrise. Bodegaen indeholder ca. 10.000 botas , mange af dem over 200 år gamle. Hidalgo -

La Gitana producerer ca. 200.000 flasker sherry og brandy hvert år. Ca. 70% af denne produktion er til Manzanilla La Gitana , Hidalgo's flagskibsvin, der produceres i en familie solera, der går tilbage til begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Faktisk dateres det tilbage til samme tid, da Manzanilla som en vintype blev til.

Navnet La Gitana betyder Sigøjner-kvinden , og kommer fra en bar i Málaga, der drives af en sigøjner, hvor Hidalgo's Manzanilla var særlig populær. I dag er det nok den mest almindelige Manzanilla i andalusiske restauranter og barer. I de senere år har familien også startet en restaurantkæde og købt en vinbodega i Rioja-området, men de fleste af disse aktiviteter er lukket ned og deres fokus er nu på sherry igen. De producerer også brandy Fabuloso, eddike, Ponche likør og bordvin.