BARON GASTON LEGRAND ARMAGNAC 1969 - LEVERES I STOFPOSE OG ORG. TRÆKASSE

1.575,00 kr

 

"A 69'er is cool"

 

I disse år går Armagnac sin gang verden rundt. Efter vores mening med god grund. En Armagnac har mere identitet, mildere i smagen og er ikke så kommercielt orienteret som Cognac. Derudover er rigtig mange Armagnacs med årgang og det gør dem populære som gave objekter.

Baron Gastron Legrand ligger i syd-vest Frankrig (150 km syd for Bordeaux) i det begrænsede område appelationen Bas-Armagnac mellem byerne Eauze og Nogaro. Domænet ejer 25 hektar vinmarker i en samlet parcel.

Til ham/hende der fylder 50 år er dette den ultimative gave. Hvis fødselaren er til gyldne dråber, så er denne lille ting suveræn.

TypeArmagnac
Indhold i CL70
LandFransk
OmrådeArmagnac
År1969
Alkohol40 %
Duft

Fabelagtig og særdeles fin vintage Armagnac fra 1969 fra Cognac Lherauds hus: Baron Gastron Legrand. I modsætning til cognac, er Armagnac destilleret kun én gang og opbevares derefter i 3 til 20 år i de typiske sorte egetræstønder. Den udvikler også sin mørke, gule glans, såvel som den typiske duft af svesker, vanilje, lakrids og meget mere.

Smag

Som regel har den en stærkere smag end cognacen og betegnes derfor som meget ædlere og mere smidig. Vintage Armagnac kan kun indeholde druer af en årgang

Beskrivelse

 

Til destillering hos Baron G. Legrand bruges kun de ædleste druesorter: Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard og Baco Blanc.

Armagnac laves ved at destillere mosten af druer 1 gang (ikke 2 gange, som f.eks. i Cognac). Den alkohol, som man laver, kaldes ikke Armagnac (den kan først kaldes Armagnac efter 3 års fadlagring), men kaldes “eau-de-vie” og har en alkoholprocent på 52 til 60. Destillationen løber uafbrudt fra november/december til slutningen af marts.

Se mange flere Armagnacs HER

OBS: Vi kan skaffe Amagnac fra næsten alle årgange fra 1888 og frem til idag. Kontakt os venligst med dine ønsker eller spørgsmål.

Område og Producent

Cognac Lhéraud købte firmaet Baron G. Legrand i 1998. Indtil da havde Baron G. Legrand i mere end 120 år levet af at sælge dets Armagnac’er til andre firmaer, som derefter solgte dem videre. Årsagen til dette er, at Legrand ikke er forretningsmand, han er håndværker.

I 1998 var firmaet i en meget dårlig finansiel situation og uden mulighed for at drive forretningen videre (ejerne var gamle og uden arvinger). Derfor spurgte man Hr Lhéraud om han ville købe firmaet, eftersom han havde kendt dem i mere end 25 år. Overbevist om den høje kvalitet og know-how i firmaet købte han Armagnac Legrand. Siden da har man holdt fast i, at intet skulle ændres: ansatte, kældermester og bygninger er de samme og vil forblive de samme så længe som muligt.