4,5 vivino

Viberti - "MIX KASSE m/ 3x2 vine fra 3 forskellige Viberti vinmarker i Barolo

5.850,00 kr

 

"Collezione"

En mix kasse med de bedste Barolo'er fra vingården Viberti. Den fantastiske årgang 2016 fra vinmarkerne Bricco Delle Viole, Volta og San Pietro

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeBarolo
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Mineralsk, Tør
DruerNebbiolo
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2016
Vivino4,5
10 stk. På lager
Beskrivelse

Vi har fået fat i meget få mix kasser fra vingården Viberti og deres fantastiske vinmarker i Brarolo. I kassen findes: 

2x Barolo Riserva Bricco Delle Viole 2016  (se anmeldelse)
2x Barolo Riserva "Volta" 2016 (se anmeldelse)
2x Barolo Riserva "San Pietro" 2016   (se anmeldelse)

Vinstokkene til disse vin, blev plantet i 1964. Vinen gæres i en periode på 14 til 21 dage. Efter malolaktisk gæring, der altid finder sted i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 20 ° C, modnes vinen i kegleformede fade i en periode fra 46 til 50 måneder. Derefter en finish på ståltank og efterfølgende aftapning. Vinene frigives efter 60 måneders samlet ophold i kælderen. 

En dejlig video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Bricco delle Viole. I næsen er det en stram, skarp og ung Barolo … der er violer, tørrede rosenblade, mentol, rød Lakrisal Salmiak, lakridsrod, balsamico, ribs, hindbær og læderfedt, kamfer, tjære, sadeltræ, enebær, medicinskab … måske en smule til den lukkede og mineralske side. Uha … smagsmæssigt piver den i alle mundkroge … man ved heller ikke, hvor mange mundkroge, som man har? Der er ribs, rabarber og noget citronsaft, knastørre tanniner, der river og kradser. Det hele slutter med en stor og balsamisk mineralitet. 94 point. - Houlberg' vinblog

 

Duftmæssigt virker San Pietro en smule mere rund end Bricco delle Viole … har mere kirsebær, jordbær og ribs, men fortsat med tørret rosenblade, violer, tjære, enebær, tobak, saltlakrids, kamfer og marcipan. Det er sgu meget indbydende. Smagen minder selvfølgelig om foregående … bare sådan lige en spids mere rund og en tak sødere. Det formildner dog ikke vinens tanniner, der er knastørre, stringente og kradsende, men den har også godt med balsamisk syre, en frugt med ribs og rabarber samt lemon og citron bittersyrlighed … men mindre mineralitet end den foregående og på en eller anden måde er den mere tilgængelig, så dermed 95 point. - Houlberg's vinblog

 La Volta var 3. vin i rækken af Barolo Riserva vine fra vinhuset Giovanni Viberti i Collezione Vigneto kassen. La Volta er lidt mere hård i filten end de to foregående … selvom der selvfølgelig også er mange ligheder. Der kommer i næsen omgående en smule Campari bitterhed, mentol, virker mere mineralsk, knuste sten og byder ellers på tørrede blomster, violer, læder, tjære, tobak samt noget rå champignon. Frugten er tranebær, ribs og virker også en anelse animalsk og landlig. Smagen er også grøn og mineralsk … tanninerne er også her bare ultra knastørre, stringente og giver næsten splinter i munden, der er tør grafit og frugten er lys og frisk med ribs og rabarber samt samme lemon og citron bittersyrlighed, som vi jo fandt i en af de foregående vine. 94 point.

Område og Producent

Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder. 

Tilstedeværelsen af ​​Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af ​​de italienske lokale madretter.

I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke. 

I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag fortsætter Viberti Giovanni vingårdens historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring. 

Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 130.000 flasker om året , som dyrkes på 21 ha. og som er lavet af et ungt og motiveret personale. 

Vinkælderen med de mest moderne teknologier har gjort det muligt at nå store kvalitative mål. Brugen af ​​roto fermenter, afkortningen af ​​macerationer og den maniske opmærksomhed på renheden og elegancen af ​​parfumerne har gjort det muligt at opnå en standard, der gør Viberti-stilen umiskendelig af andre.

Filosofien i kælderen er meget klar. En bevidst brug af teknologi, et retfærdigt kompromis mellem tradition og innovation, der ikke kun ser de kortere macerationer og gæring, men også den kontinuerlige brug af "tino" til aldring.

I dag, som i går, er netop denne type afstublede koniske tønde lavet af ikke-ristede egetræslameller. Specielt for Bricco Airoli & for Baroli tillader denne type lagring en veldefineret udvikling af sortsaromaerne og er garanten for langtidslagring af vine.

Vinmarkerne er produktionens bankende hjerte og styres med ekstrem omhu og sans for detaljer. Vinmarkerne er hovedsageligt placeret på vestsiden af ​​byen Barolo, og højden er nøgleelementet og fælles, hvilket ser dem alle placeret mellem 400 og 500 meter over havets overflade.

De dyrkede sorter er Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, samt en lille Chardonnay-vingård, der giver liv til en mikroproduktion af Chardonnay i renhed.

Fra crus af Bricco Delle Viole, bliver San Pietro- og La Volta-druerne fortsat udvalgt til produktion af reserver, produceret udelukkende i årgange, der anses for at være exceptionelle for Viberti Giovanni-vingården. Den historiske cuvée Buon Padre er i dag resultatet af foreningen af ​​druerne, der kommer fra forskellige crus. Ud over de 3 crus af historisk ejendom alias, er San Pietro, Bricco Delle Viole & la Volta tilføjet San Ponzio, Fossati, Albarella, Perno og Monvigliero.