- Beskrivelse
Ligesom for vin og valg af druesort, er valget af æblesort afgørende for skabelsen af en cider. De har alle deres egne egenskaber, og det er deres blanding, der gør det muligt at opnå den ønskede balance. Hvis andelen af bitre og bittersøde æbler er den mest betydningsfulde, spiller de skarpere sorter også deres rolle i at give friskhed og fin subtilitet i munden.
De fattige jordarter i Pays d'Auge- regionen, der består af mergel og kalkholdig jorde, begrænser væksten af træerne, og dette fører til produktion af små æbler . Den aromatiske intensitet øges derved, og forholdet mellem skin og pulp hjælper med at favorisere ekstraktionen af tanniner. Kvælstofgødning anvendes ikke - hvilket prioriterer kvalitet snarere end udbytte.Høsten strækker sig fra september til november, fordi nogle sorter modnes tidligere end andre. Æblerne samles kun, når de er ved fuld modenhed , hvilket kræver mindst tre besøg ved hvert æbletræ. For at forhindre frugten i at blive beskadiget er opbevaring på loftet blevet opgivet til fordel for opbevaring i åbne trækasser, der lokalt kaldes "pallox", som man også ser i Danmark. Herefter sorteres æblerne manuelt inde i vingården.
Til denne Calvados er brugt 85 % bittersøde æbler og 15 % sure æbler - Æblerne blandes, knuses og presses. Æblejuicen er gæres for at give cider, der skal destilleres. Dobbelt destillation udføres 6 måneder efter, at gæringen har fundet sted. Den første destillation giver "petite eau" med 30 volumen%, og det er den anden destillation, "Petite eau", som giver Calvados.
Modning i minimum to år. I ristede tønder på 400 l (88 imperial gallon), hvoraf 50% er nye.Se husets hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
Jason Wilson - Washington Post :
"Min favorit overkommelige calvados ..."
Paul Pacults Spirit Journal : Stærkt anbefalet 4/5- Område og Producent
Famille Dupont Family Estate består af 30 hektar frugtplantager i Normandiet, i hjertet af Pays d'Auge-regionen. Gården producerer cider, pommeau og calvados .
I mere end 25 år har ejendommen resolut fulgt en vej mod høj kvalitet . Ved at trække på de bedste teknikker, der bruges til at fremstille cognac, har Etienne Dupont studeret, afprøvet og raffineret sit kælderarbejde for at nå de samme niveauer af elegance og udtryksevne som de bedste vine.
Nogle af disse teknikker, såsom manuel sortering af æblerne og endda arbejde med en ønolog, findes kun meget sjældent i fremstillingen af cider. Men ligesom for vin er kvaliteten af æblerne stadig det første vigtige skridt. Det er først efter dette, at man i den færdige cider, kan få mest ud af æblet og dets terroir .
Specialiteter fra vingården: cider som har en høstår ... en cider blanding som modnes i egetræsfade ... en blanding ved hjælp af traditionelle metoder til fremstilling af mousserende vine ... et æble "sød vin" ... cask strength calvados.
Takket være deres kvaliteter af elegance og ægthed er cider og calvados fra Domaine Dupont i dag værdsat i mange lande verden over.