4,4 vivino

Chateau Nadal Hainaut - Muscat de Rivesaltes Controlled - VDN (vin doux naturel)

145,00 kr
  • Køb 3 for 125.00 pr. fl. og spar 14%

 

"Muscat Bio"

Her langt nede i Frankrig. Ved foden af Pyrenæerne laver Chateau Nadal Hainaut sine fantastiske vine. Vine som har elegancen som det foretrukne og ikke mindst stræben efter at lade naturen råde. Respekten for den er i det absolutte højsæde. Muscat de Riversaltes har i generationer været ikon vin i disse egne og dens fortræffligheder er der skrevet bøger om.

TypeDessertvin, Hvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeRoussillon
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Sød
DruerMuscat
God TilAperitif, Dessert, Salat
Alkohol15,5 %
Vivino4,4
60 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Meget fin og aromatisk, noter af hvide frugter og citrus

tabs-icon2 Smag

Blød og frisk, det er en generøs vin med en eksplosion af aromaer af eksotiske frugter, citrusfrugter og hvide blomster. Meget flot balance mellem fedt og friskhed.

Beskrivelse

Chateau Nadal Nainaut er et af de nye vinhuse i vores portefølje og vi har set frem til at handle med dem og deres vine. Jean Marie Nadal er 5 generation på godset som har 43 hektar beplantet ved vinstokke, hvor druetyperne er: Chardonnay, Centennial Carignan, Muscat Petit Grain & Muscat d'Alexandrie, Syrah, Grenache Noir, Grenache Gris, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Macabeu.

Som ejer og winemaker Jean Marie Nadal siger: Vi har altid arbejdet med vinstokke som bæredygtigt landbrug, men i 2010 konverterede vi gården til økologisk landbrug, dens virkning var betydelig, lige så meget på biodiversitet som på vinstokke. I dag er vi vidne til, at fuglearter og insekter vender tilbage til godset. Vi lægger al vores vilje til at arbejde med jorden med den største respekt for de levende.

Muscat de Rivesaltes fra Chateau Nadal Hainaut er kendt for sin smukke balance og meget udtryksfulde aromaer. Det er en meget frugtagtig naturlig sød vin, der er udstyret med en smuk livlighed. Vinen høstes meget tidligt om morgenen, druerne sorteres, stilke fjernes og druerne presses derefter for at holde en klar og frisk juice. Efterfulgt af gæring ved lav temperatur i kar af rustfrit stål og. Tidlig aftapning for at bevare det aromatiske potentiale. 

Muscat de Rivesaltes- vine fremstilles af Muscat Blanc à Petits Grains og Muscat of Alexandria . De to druesorter blandes i forskellige forhold, alt efter den stil, som den enkelte producent ønsker. Muscat Blanc à Petits Grains bruges til at bringe aromaer af eksotiske og citrusfrugter, mens Muscat of Alexandria bringer en dybere buket hvide blomster og moden stenfrugt. Vinene viser aromaer af fersken, citron og mango samt lejlighedsvis friskere, urteagtige noter som mynte. Disse ændrer sig alt sammen med ældning (som hovedsagelig finder sted i flasken for at bevare de friskere aromaer), og vinene får aromaer af honning og bagt stenfrugt.

 Se vingårdens hjemmeside HER - Se dejlige videoer fra Slottet HER - HER og HER

Hvad anmelderne siger

Berliner Wine Trophy 2019 Silver
Asia Wine Trophy 2019 Silver

Område og Producent

Jean Marie Nadal

“At være vindyrker er ...

lyt til vinstokken, jorden og vinden.

Følg den gren, der er plantet, indtil den første høst, derefter have den største respekt for jorden. Dyrke smukke druer og udvælge de bedste.

Vi har altid arbejdet med vinstokke som bæredygtigt landbrug, men i 2010 konverterede vi gården til økologisk landbrug, dens virkning var betydelig, lige så meget på biodiversitet som på vinstokke. I dag er vi vidne til, at fuglearter og insekter vender tilbage til godset. Vi lægger al vores vilje til at arbejde med jorden med den største respekt for de levende.

Chateau Nadal Nainaut er et af de nye vinhuse i vores portefølje og vi har set frem til at handle med dem og deres vine. Jean Marie Nadal er 5 generation på godset som har 43 hektar beplantet ved vinstokke, hvor druetyperne er: Chardonnay, Centennial Carignan, Muscat Petit Grain & Muscat d'Alexandrie, Syrah, Grenache Noir, Grenache Gris, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Macabeu.

Hernede ved Perpignan, med udsigt til Pyrenæerne er der 2.500 solskinstimer i gennemsnit pr. år. Et tempereret klima, præget af milde og fugtige vintre og varme og tørre somre, præget af en kraftig vind: tramontana.

Familien Hainaut fødte og byggede sin vinkultur inden for murene i det cistercianske priori Sainte Eulalie , der stammer fra det 12. århundrede . Denne kultur blev ydmygt sammensat i en bøn, nemlig at med glæde og respekt at overføre den bedste frugt, som jorden og dens planter kunne bringe.

Et slot med sand, sten og ler, der indeholder drømme fra flere generationer vinbønder. Siden 1826 har fem generationer fulgt hinanden og udviklet gradvis historien om dette sted, beriget og langsomt overført viden om dets land, sten efter sten, høst efter høst.

I 1900 blev der fejret en ny vinstok til fejring af Unionen mellem Thérèse Hainaut og François Nadal : Carignan, nu hundrede år gammel ; og med det blev Château Nadal-Hainaut født.

Jean-Marie Nadal, vinproducent og ønolog af uddannelse, har helliget sig udelukkende sine vinstokke for at fremstille vine, der virkelig afspejler hans terroir .

I dag er det med sine  3 døtre,  Julie, Marie-Luce og Pauline, at han vinificerer og modner vinene fra Châteauet, som PDO, VDN og IGP vine under de strenge specifikationer fra AB Ecocert -  Agriculture- mærket. Organisk .

Familien har implementeret en miljøansvarlig tilgang for at bearbejde vinstokke og deres juice på en sund måde  og med den største respekt for jorden og de levende.

jean-marie-nadal

”Det er en dyrebar arv, der er overført til os, samt en familietradition . På trods af alt forhindrer det ikke os i at udføre flere eksperimenter for at udforske spørgsmålet. Vin uden sulfitter, naturvine etc...

Det gamle har fred med det moderne, så længe de begge bevæger sig mod livet " 

Vi arbejder nu med en nyeste generation af tanke i rustfrit stål, en koldtank og et tangentielt filter. Dette giver os fremragende temperaturstyring . Vi sætter pris på den friskhed, som en betonbeholder giver, og derfor har vi valgt at holde en del af vores betonbeholderkælder til modning af nogle af de røde . "

Vi udvikler sortvin og PDO'er i hvid, rød og rosé samt naturlige søde vine, der  fremhæver hver druesort og vores terroir .

Fra vin til flaske arbejder vi udelukkende inden for økologisk landbrug. Fra ankomsten af ​​druerne i kælderen til aftapning udføres hvert trin på boet og af os.