- Beskrivelse
Små bær stor smag! Swartland-vinregionen i Western Cape omfatter et unikt forskelligartet topografisk område med et utal af mikroklimaer, jordbund og steder, som giver anledning til vine med fuld smag og kompleksitet.
Deres førsteklasses sortimenter af enkeltsort produceres udelukkende af karakterfulde bush-vinstokke dyrket i hjertet af Swartland, hvilket giver vine med karakteristisk dybde og koncentration. Oplev hver sorts sande karakter og kompleksitet og historien om dens terroir, efterhånden som vinen udvikler sig i dit glas.
Vinen høstes fra stokke som er plantet i nedbrudt granitstensjord. Da de fuldmodne Pinotage druer var høstet, blev de sat til at fermentere i åbent kar, som blev holdt ved 25 gr. - Mosten blev dagligt rørt, så man bedre kunne få en god kulør på vinen og samtidig fine aromaer og flavour. Dette var også med til at stabillisere mosten og udtrække de ønskede tanniner. - Vinen var efter 10 dages skindkontakt klar til at blive presset meget blidt. Den malolaktiske gæring foretoges i ståltank og 10 % af Pinotagehøsten blev modnet på egetræsfade i 12 måneder.
Se vingårdens hjemmeside HER - En smuk video fra gården HER - En fin video fra Swartland HER.
- Område og Producent
Det dyrkbare land i Swartland-regionen er ideelt egnet til dyrkning af druer i bush-vinstil, og de mange mikroklimaer muliggør produktion af et bredt udvalg af vin Selv om somrene her typisk er meget varme og tørre, får mange vinmarker de kølige havbriser fra Atlanterhavet og har derfor et køligere klima. Jorden varierer fra sand (ideel til Rhône agtige vine) til dybrød og frugtbar (perfekt til tørland vinmarker), mens andre stammer fra granit. Slutproduktet er meget efterspurgt til blandinger, da bush vinstokke producerer druer af fremragende kvalitet og smag.