- Beskrivelse
I 2013 gav samarbejdet med familien Cravero fra Barolo, Viberti muligheden for at leje denne pragtfulde vinmark præget af hvid mergel og en fantastisk udsigt. Dens unikke egenskaber fik dem til at flaske vinene med markens navn Ravera. Lykken over at have påbegyndt sin dyrkning i den pragtfulde og langlivede 2013-årgang gjorde dem straks opmærksomme på potentialet, grænserne og facetterne af denne særlige cru i Barolo kommune. Man skal huske, at en lille del af druerne er en del af det historiske mærke Buon Padre.
Udtynding i vinmarken og nøje drueudvælgelse på tidspunktet for høsten. Samles i kasser á 20 kg. Efter afstilkning-knusningen finder macerationen og alkoholisk gæring sted på skindet i lodrette kar. Fermentering følger malolaktisk gæring ved en kontrolleret temperatur på 20 ° C.
Op til 46 måneder i koniske egekar med en kapacitet på 50 hl. En yderligere forfining på et par måneder i stål før aftapning og 12 måneder på flaske før det sættes til salg med omtalen RISERVA.
En dejlig video fra vingården HER
Vingårdens hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
Priser
Bronze ved Decanter World Wine Awards 2019
- Område og Producent
Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder.
Tilstedeværelsen af Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af de italienske lokale madretter.
I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke.
I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag fortsætter Viberti Giovanni vingårdens historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring.
Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 130.000 flasker om året , som dyrkes på 21 ha. og som er lavet af et ungt og motiveret personale.
Vinkælderen med de mest moderne teknologier har gjort det muligt at nå store kvalitative mål. Brugen af roto fermenter, afkortningen af macerationer og den maniske opmærksomhed på renheden og elegancen af parfumerne har gjort det muligt at opnå en standard, der gør Viberti-stilen umiskendelig af andre.
Filosofien i kælderen er meget klar. En bevidst brug af teknologi, et retfærdigt kompromis mellem tradition og innovation, der ikke kun ser de kortere macerationer og gæring, men også den kontinuerlige brug af "tino" til aldring.
I dag, som i går, er netop denne type afstublede koniske tønde lavet af ikke-ristede egetræslameller. Specielt for Bricco Airoli & for Baroli tillader denne type lagring en veldefineret udvikling af sortsaromaerne og er garanten for langtidslagring af vine.
Vinmarkerne er produktionens bankende hjerte og styres med ekstrem omhu og sans for detaljer. Vinmarkerne er hovedsageligt placeret på vestsiden af byen Barolo, og højden er nøgleelementet og fælles, hvilket ser dem alle placeret mellem 400 og 500 meter over havets overflade.
De dyrkede sorter er Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, samt en lille Chardonnay-vingård, der giver liv til en mikroproduktion af Chardonnay i renhed.
Fra crus af Bricco Delle Viole, bliver San Pietro- og La Volta-druerne fortsat udvalgt til produktion af reserver, produceret udelukkende i årgange, der anses for at være exceptionelle for Viberti Giovanni-vingården. Den historiske cuvée Buon Padre er i dag resultatet af foreningen af druerne, der kommer fra forskellige crus. Ud over de 3 crus af historisk ejendom alias, er San Pietro, Bricco Delle Viole & la Volta tilføjet San Ponzio, Fossati, Albarella, Perno og Monvigliero.