Michel Couvreur, "Overaged Pure Malt - unfiltered", 12-27 år

599,50 kr

'Whiskey på fransk!!!'

Skotsk whisky. En ulasteligt klædt belgier. Kølige kældre i det franske vindistrikt Bourgogne. Nogen sammenhæng? Ja, så absolut – sammenhængen hedder Michel Couvreur.

Indhold i CL70
TypeCognac
LandFransk
Alkohol40 %
Beskrivelse

 

 Couvreur begyndte i 1951 (!) som forhandler af de fineste vine fra Bourgogne, men fra og med 1978 var det whisky, han kastede sit perfektioniske sind over, og i dag er han en legende i whiskyverdenen. Desværre døde han i 2013, men forretningen køres videre.

 Hvis du klikker HER, kan du se alle produkter fra dette specielle firma med de Exclusive flasker og her kan du læse meget mere om Michel Couvreur. Vi har ikke alle produkterne i web-shoppen, men falder du over et produkt du kunne tænke dig, så mail eller ring os, da vi så vil forsøge at skaffe dig det ønskede.  

Område og Producent
Bourgogne spiller dog stadig en rolle, idet de unge whiskies, Couvreur køber i Skotland (selvfølgelig nøje udvalgt) alle lagres færdig i dybe kældre i landsbyen Bouze-les-Beaune, hvor Couvreur selv bor. Det kan lyde mærkeligt, at Michel Couvreur insisterer på at drive sin virksomhed i Bourgogne, når det nu netop er whiskies, der er nerven. Det skyldes, at han sværger til såkaldt ‘fresh filling’, når hans whiskies skal lagres på spanske sherryfade – den klassiske brug af sherry fade når han laver whiskyer. Sherryen skal først tømmes af fadene lige inden, de fyldes med whisky. I dag er der ingen udover Couvreur der udøver denne praksis, da den er dyr og omstændig. Men selv siger Couvreur, at “fresh filling” giver en whisky på 4-5 år karakter som en 30 års whisky der har lagret på brugte fade. Derfor finder Michel Couvreur selv sine fade i Jerez, og får med hjælp af Emilio Lustau adgang til exceptionelle fade hos Alamacenistas, hvorefter de fragtes – med sherry – til Bourgogne. Her bliver de til den uundværlige komponent i Couvreurs finpolering af de unge whiskies. Den lille by i Bourgogne, Bouze-les-Beaune ligger altså helt ideelt præcis midt mellem Jerez og det skotske højland. HåndlakeretHver enkelt flaske håndtappes og proppen isættes manuelt (Couvreur har prøvet maskiner, men teksten på proppen kommer ikke altid til at stå korrekt!). Hver flaske lukkes med segllak.VandI en tid hvor mange destillerier „nulstiller“ deres vand og derefter tilsætter forskellige mineraler for at få netop den type vand, de vil have, går Couvreur anderledes radikalt til værks. Han har smagt sig igennem adskillige slags kildevand fra det skotske højland, men kun vandet fra Loch Kathrine mødte hans højre krav. Nu importerer han vandet derfra og bruger det til at reducere alkoholindholdet i sine whiskyer med. Pris: 12 kr. pr. ltr!