4,1 vivino

WORLD'S END, "IF SIX WAS NINE", NAPA VALLEY, CALIFORNIEN

550,00 kr

 

"Music in a bottle"

Jonathan Maltus er briten, som formåede at imponere en måbende vinverden, da hans ikon vin Le dome opnåede det uopnåelig, at få 100 point af verdens mest magtfulde vinskribent Robert Parker.

Nu forsøger han sig over there og her med denne vinserie “Worlds End” i  Napa Valley…..

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeNapa Valley
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerCabernet Sauvignon
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
År2014
Alkohol15 %
Vivino4,1
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Blødgjort af 6% Merlot, åbnes denne dejlige vin med en vifte af røgfyldte cigaræsker, der bliver til et ligetil og højt udtryk for druesorten, med dens klassiske noter af cassis og cedertræ.

tabs-icon2 Smag

En luksuriøs fløjlsagtig tekstur er standout, dog understøttet af stor struktur og længde.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er lang

Beskrivelse

Britiske Jonathan Maltus blev kendt som én af de helt store rebeller i Bordeaux, og var allerede i midten af 1990’erne blandt de mest innovative producenter i området.
Gennem snart tyve år har Saint Emilion lagt terræn til Maltus’ forsøg – og dette med udtalt succes! - se vine HER
Denne kærlighedsaffære med det mest velrenommerede vinområde i Californien, er et skarpt match mellem alsidigt terroir og fransk inspireret tankegang.
Anmelderne er enige; Bordeaux-geniet Jonathan Maltus laver også verdensklasse Californisk vin. Med sin World’s End-serie har han taget det bedste fra Bordeaux med til Napa Valley.

If Six was 9 er et Jimi Hendrix-spor fra hans anden LP, Axis Bold as Love. Vinen er en blanding af 92% Cabernet Sauvignon, 6% Merlot og 2% Cab. Franc. En klassisk og kvalitetsfuld Napa-Cabernet Sauvignon. Dog kunne Jonathan ikke dy sig for at lave et Bordeauxblend. Det giver en majestætisk vin, med enorm dybde, et væld af mørke bær, kaffetoner, chokolade, tobak, vanilje, velintegrerede tanniner og en forrygende lang og flot afslutning.
Druerne håndsorteres grundigt over 2 omgange. Først klase for klase og så drue for drue. Herefter gennemgår druerne den malolaktiske gæring på nye og brugte franske fade og lagrer herefter i samme fade i cirka 2 år.

Læs meget mere om cult vinmageren HER

Se alle hans Napa vine HER

www.maltus.com/

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
 
 
se yderligere en anmeldelse HER
Område og Producent

Bed enhver der ved lidt om vin, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil. Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene.

I dag fremstilles vinene på en vingård i American Canyon, og druerne kommer fra udvalgte premium-vinmarker i dalen, herunder flere Andy Beckstoffer-ejede vinmarker, blandt dem Georges III i Rutherford og To Kalon i Oakville. Fokus er på deres Cabernet Sauvigon .

Navnet World's End blev valgt som hyldest til distriktet Chelsea i London, hvor Jonathan og Lyn boede i nogen tid i en lejlighed. Og Jonathan har navngivet alle sine Napa Valley-vine efter fremtrædende Rock & Roll-sange, som han nød at lytte til i sin ungdom - blandt andre kunstnere som Jimi Hendrix, Bob Marley og Led Zeppelin.

The World's End Rocksteady fra 2014, opkaldt efter en type musik, der stammer fra Jamaica i midten af ​​1960'erne, er en usædvanlig vin (for Napa Valley), en rød blanding med 49% Merlot, 18% Syrah, 15% Petit Verdot , 13% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon. Merlot stammer fra en Beckstoffer-ejet Carneros-vingård. 

2014 World End Crossfire Cabernet Sauvignon blev hentet fra George III Vineyard i Rutherford (nærliggende nabo er Caymus Vineyard). Denne vin er 100% Cab. Viser en mangfoldighed af frugtaromater på buketten inklusive brombær, boysenbær med hindbærfarver og antydninger af hvid peber, og når vinen åbner yderligere, en sødme af mokka, ristet eg og vanilje. Godt definerede, men alligevel integrerede tanniner dvæler blødt sammen med mørkere kirsebær, blomme og et strejf af sort lakrids.

Disse udvalgte vine er bare for at vise hvad Jonathan Maltus kan.

Den samlede produktion af World's End-vine varierer hvert år, men er ofte omkring 4.000 kasser eller ca. 50.000 flasker 

Jonathan-Maltus