4,1 vivino

Dalva Port - Golden White, Colheita 1989 - I flot org. gaveæske

1.295,00 kr

 

"Golden Boy"

Vi har smagt mange Portvine fra det fantastiske år 1963. Måske det bedste år nogensinde i portvinsdistriktet. Vi har dog aldrig før smagt en hvid port fra det år. da vi smagte den, tænkte vi at disse dråber ikke er fra denne verden. Vinen har ligget på fad indtil 2015. Altså mere end 53 år før den er kommet på flaske.

Nu er vi med denne Portvin sendt 26 år frem i tiden. Til 1989 og får en anden slags oplevelse. Mere frisk syre og en vin der vil overleve de fleste nulevende. Dalvas serie af "gyldne Ports" er second to none og her har vingården virkelig specialiseret sig. Det er vine som laves stort set som alm. røde Colheitas, men uden skindkontakten.

 

TypeDessertvin, Hedvine, Portvin
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDao
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
God TilAperitif, Bløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Skimmel Ost, Stærke Oste
År1989
Alkohol20 %
Vivino4,1
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Vidunderlig gammel hvid port - Rig med masser af gode noter af blomme og figen.

tabs-icon2 Smag

Lettere oxideret, men med en dejlig afbalanceret syre

tabs-icon3 Eftersmag

lang eftersmag. En elegant og intens vin

Beskrivelse

Dalva lavede deres første Vintage Port i 1978, men har et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra endnu længere tilbage. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto og de senere årtier har vist, at dette mål rykker tættere og tættere på, mens priserne (bla. takket være en skrantende portugisisk økonomi) holdes på et minimum. Dalva er kort sagt et uforfalsket best buy-hus i dag.
Som noget helt unikt kan vi tilbyde en lang række af Dalvas fornemme colheita - fadlagrede vine fra et enkelt høstår - og i ganske begrænset mængde deres vidt berømte white ports, hvor vi efterhånden er gået over til at tælle alderen i hele årtier.
Disse vine er vinverdenens kronjuveler og oplevelsen af fortættet historie, ekstrem kompleksitet og rigdom kan knap nok beskrives med ord.

Dalva er notorisk kendt for at være verdens førende hus på hvid portvin. Og deres suveræne Golden White 1989 er ingen undtagelse. Noter af kandiseret appelsin, rosiner, honning, muskatnød. Dybde, kompleksitet, sødme, modenhed, intensitet… Vi kunne blive ved – det her skal prøves mindst én gang i livet.

Leveres i flot æske med årstallet indsat.

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

93 points Robert Parker
The 1989 Golden White Port (Dalva) is a field blend, mostly Malvasia Fina, Viosinho and Rabigato, coming in at 115 grams per liter of residual sugar. As I’ve come to expect from this brand, this is elegant, refined and sophisticated. Showing just a little tawny character on the finish, this is still subdued and laid back, but its brightness and tension make it very appealing. It is impeccably balanced and just delicious, too. Sexy, thanks to its unctuous texture, and understated at the same time, this is a pretty package. Just let all that lifted fruit and controlled sugar dribble over the palate. You’ll be happy.

93 points Wine Enthusiast
As white Port—Port made from white grapes—ages, it develops a wonderful golden color. It also develops intense old wood and spice flavors that add to the dried fruit. This is a fabulous, rare wine and is ready to drink.

95 points Decanter
Savoury nutty aromas as well as brown sugar and rum. Manages to be rather elegant despite great weight of fruit, notes of creme brulee and salted almonds.

95 points IWSC
Orange zest, hazelnut and apricots. Complex aromas and rich well aged palate. Touch of green walnuts at the end.

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER