3,9 vivino

Roots Winery - Pinot Noir - Willamette Valley - Oregon

385,00 kr

 

"The Roots"

Siden 2002 har Chris Berg og familie drevet Roots Winery i Oregon. Vinene er særdeles terroir drevne. Det er jord, cool climate og speciel geografi ned i en flaske. Bæredygtigt hele vejen igennem og med indfødte traditioner for det at lave vin her. Resultatet er vine med stor finesse og kompleksitet.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandNordamerikansk
OmrådeOregon
FyldeBlød og Rund, Letkrydret, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
År2015
Alkohol14 %
Vivino3,9
Duft

Kirsebær, tobak, lakrids, krydderi og røg

Smag

Ret så kraftig Pinot Noir. Mere bastant end så mage andre fra området. Krydret med knap så megen syre. Blød og behagelig

Eftersmag

Eftersmagen er ret så blivende med krydder bagerst.

Beskrivelse

Saffron Fields ligger på samme bjergskråning som Roots Estate Vineyard. Fra Pinot Noir-stokke af Pommard-klonen plantet i 2007. Stilen er mørkere, mere dyster og pakket end topvinen, men stadig med moderat alkohol. Chris beskriver selv vinen som sexet og dyb med røde og mørke frugter, noter af røg og en charmerende juicy syre. Krydderkage og vilde hindbær og en blid sødmefuld tannisk finish. Saffron ligger 18 måneder på en blanding af gamle og nye fade. 1.100 flasker om året ! Ubegribelig små mængder. Saffron Fields er ejet af de to kemi ingeniører Sanjeev Lahoti and Angela Summers som passer vinmarken for Roots.

Se vingårdens hjemmeside HER

Se en video om vinene fra Oregon HER

Område og Producent

Født i Racine, Wisc., og opvokset i Idaho, Pennsylvania og Illinois, vidste winemaker og vinproducent Chris Berg ikke altid, at han ønskede at lave vin. Faktisk, da han blev uddannet fra University of Kansas i Lawrence med en bachelor på engelsk, var han ikke sikker på, hvad hans fremtid bragte. I mellemtiden havde hans forældre Chuck og Dian Berg besluttet at flytte til Oregon fra Illinois med køb af en produktionsfabrik i Tualatin, Ore. Chris fulgte snart efter og hjalp hans forældre ved anlægget og etablering af en lille hobby vingård.

Man blev mere og mere seriøse og i1999 plantede Bergs syv hektar mest Pinot Noir på 20 ha marker nær Yamhill i Yamhill-Carlton District of Willamette Valley. Chuck og Dian byggede et lille hus på vingården, og Chris boede i Portland sammen med sin kone, Hilary, også en Jayhawk. Familiens forretning lukkede deres døre i 2000, og Bergs befandt sig nu i fuld tid som vinbønder. I 2001 flyttede Chuck og Dian til den solrige lokalitet Wickenburg, Ariz., For at være tæt på Dian's forældre. Chris og Hilary fik derefter mulighed for at flytte til vingården fra Portland. I 2002 høstede Bergs deres første årgang og det blev til 72 kasser af Pinot Noir. 
I dag producerer Roots cirka 5.000 kasser årligt. Vinene omfatter flagskibsvinen Pinot Noir, samt andre Pinot Noirs fra vinmarker, som bliver passet af andre vinbønder, der hovedsagelig hentes fra de nærliggende vinmarker i Yamhill-Carlton AVA. Andre hovedvarianter under Roots-mærket omfatter en ejendom Pinot Gris og Chardonnay hentet fra naboen.

Roots 'reserve Pinot Noir-mærket Racine ærer den by, hvor Chris blev født. (Navnet betyder "rod" på fransk). Og i en hyldest til en af ​​Chris 'foretrukne kunstnere Paul Klee, Roots anden label, Klee,  den største del af produktionen med 2.000 kasser, der produceres årligt. Kunstværket er deres egen tilpasning af et Klee-maleri. 

Andre label projekter omfatter: Theo, en mousserende opkaldt efter Chris og Hilary's søn ;  Art Brut, en méthode Champenoise-stil mousserende serie lavet med frugt fra det usædvanlige Red Hill Douglas County AVA;  The Barrel Project, en øvelse i modning, der omfatter (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Grenache og Tempranillo) i tøndemodning fra 30 til 67 måneder og har fantastiske kunstværker af Jessi Zawicki; Un Autre Monde, en lunefuld Pinot Noir blanding; og Sheboygandy,  et spil på ord, der kombinerer Sheboygan (en anden 'Sconnie by') og Bourgogne, verdens berømteste hjem for Pinot Noir.

Uanset navnet eller kunstværket er alle vine lavet med premiumfrugt i små partier og håndlavet ved hjælp af indfødte gær. 

Se deres Facebook side HER