- Beskrivelse
Vinmarkerne er for det meste beliggende i kommunerne Manduria og Sava i Puglia og er ejet af avlere, som Filippo har arbejdet sammen med
i mange år.
Produktionen er lavere end potentialet, som sikrer den bedste kvalitet druer er udvalgt. De røde jorderer kalkholdig ler og rig på jern, mineraler og
næringsstoffer. 80 % af druerne kommer fra gamle bushvinstokke og resten fra trænede vinstokke, der er mindst 20 år gamle.Druerne blev forsigtigt presset og afkølet til 10ºC. Gær var tilsat for at starte gæringen, som foregik under temperatur kontrollerede forhold på
op til 20ºC. Vinen blev derefter overført til egetræsbarriques i kort tid til finbehandling inden aftapning.Der er brugt 3 forskellige druer til denne vin - 33% Bombino Bianco - 33% Chardonnay - 34 % Malvasia
- Hvad anmelderne siger
Vinavisen skriver
Pescarpa, Puglia IGP, Italien. Man får en meget dejlig hvidvin. Det er en fyldig og frisk vin med solmodne citrusfrugter i både duften og smagen og med en nærmest uendelig lang og aromatisk eftersmag. Vinen egner sig både som velkomstdrink og som ledsager til sommerens lyse fiskeretter.
- Område og Producent
Pescarpa er produceret af den fremadstormende vinmager Filippo Baccalaro. Vinen er lavet på to vingårde i provinsen Taranto på den vestlige flanke af Salento. Vinenes stil - friske hvide, bløde og generøse rødvine - vil være velkendte for dem, der køber deres andre vine, som vinmager Filippo Baccalaro er drivkraften bag. Filippo, der er indfødt i Piemonte, har arbejdet i Puglia for næsten to årtier. Han blev tiltrukket af den rige, modne smag af frugten, og har potentialet til at fange disse smage med minimal brug af teknologi og en masse knowhow.