4,6 vivino

DOM PÈRIGNON - VINTAGE 2008

2.995,00 kr

 

"Dom P 2008"

Dom Pérignon fås kun som årgang. Kun de bedste druer udvælges. Hver årgang er unik og nyfortolker årstidernes unikke karakter. 2008 årgangen er legendarisk

TypeChampagne
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeMineralsk, Tør
DruerChardonnay, Pinot Noir
God TilAperitif, Bløde Oste, Dansk Julemad, Faste oste, Fed Fisk, Fisk, Lagrede Oste, Lyst Kød, Milde oste, Skaldyr, Skimmel Ost, Stærke Oste, Sushi, Tapas, Vildt
År2008
Alkohol12,4 %
Vivino4,6
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En lys og bleg stråfarve i glasset, dette er ren citronmarg, slået flint og frisk brød på næsen - meget ungdommelig, levende og stram. Ganen afslører meget mere, med toasty, røget kompleksitet parring med en kraftfuld, tæt kerne af moden citronfrugt. Den fine, men alligevel cremede mousse tilføjer mere tyngde, men der er suveræn præcision med frisk, men balancerende syre og rige noter af brioche fra tiden på bærmen.

tabs-icon2 Smag

På trods af smagens intensitet er der stor fokus - med et lineært drive igennem til en meget lang finish, der er fuld af citrus, hvide blomster og cremet bærsmag. En absolut knockout-champagne, der kunne være Dom Perignons bedste i det 21. århundrede.

Beskrivelse

Grå, overskyet himmel dominerede vindyrkningsåret i 2008, en bemærkelsesværdig undtagelse i et årti med frækt generøs sol. Forår og sommer var præget af en ubarmhjertig mangel på både lys og varme. Og så kom september til årgangen takket være en sen og mirakuløs periode med smukt vejr. Da høsten begyndte den 15. september, var forholdene endelig perfekte – strålende solskin og vedvarende nord- til nordøstlig vind. Vindrueplukning fortsatte over en længere periode for at udnytte denne uventede gave fuldt ud. Druernes modenhed overgik alle forventninger og afslørede en exceptionel højtonet balance.

Dom Pérignon 2008 er første gang, godset har frigivet en vin, hvor årgangen eferfølgende blev udgivet før. (2009 blev udgivet før 2008), men godset elskede vinen så meget, at de følte, at den berettigede yderligere lagring. Dette er en rig, kraftfuld vin, der stadig viser utrolig renhed og elegance, med en stablet, koncentreret fornemmelse i ganen. Det er sjældent at finde sådan en blanding af moden, ren, koncentreret frugt parret med dette niveau af renhed, fokus og præcision. Dette er en legendarisk Dom, der overgår alle de store årgange af Dom. 

Vinhusets hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

William Kelley, Wine Advocate - 96+

James Suckling - 98

Janice Robinson - 18,5

Jane Anson - 100

Jeb Dunnuck - 98

Område og Producent

I det 17 århundrede nærede munken Dom Pierre Pérignon en ambition om at skabe "verdens bedste vin". Dette dristige og visionære sind gik endda så langt som at gøre sig fortjent til en plads ved solkongens bord, som blev vundet over af kvaliteten af ​​hans vin.
Tre århundreder senere viderefører Dom Pérignon denne enestående håndværkers vision og arbejde, og han anses nu for at være Champagnes åndelige fader. Dom Pérignon årgange er produceret med de bedste druer på ejendommen. Hver af dem er en unik kreation med en stil og en identitet, som er unikke for dens årgang: Det er op til Chef de Cave at beslutte, om årgangen skal erklæres.
Denne vision er håndgribelig gennem den subtile balance, der kendetegner House Champagnes - en alliance af modenhed, livlighed, lethed og intensitet - som giver vinen potentialet til at ældes med smidighed og elegance.