4,3 vivino

Viberti - Barolo DOCG - "Monvigliero"

395,00 kr

 

"Monvigliero"

Her har vi en fantastisk mulighed for Barolo elskeren. Den dejligste Barolo 2017 fra Viberti vinmarken Monvigliero.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeBarolo
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerNebbiolo
God TilRødt Kød, Vildt
År2017
Alkohol14 %
Vivino4,3
10 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Æteriske, små røde frugter og tørre blomster

tabs-icon2 Smag

En fed balance mellem syre og sødme.

Beskrivelse

Monvigliero-bakken er historisk anerkendt som den mest prestigefyldte "cru" i Verduno og en af ​​de mest repræsentative for hele Barolo-området. Takket være en ideel jord og eksponering er det et område særligt velegnet til dyrkning af Nebbiolo, hvorfra Barolo er opnået, som har sine karakteristiske egenskaber i sin aromatiske kompleksitet og sin dybe smag. Overraskende er dens fremragende aromaer relateret til en bestemt jord rig på silicium og gips. Farven er karakteristisk, takket være en typisk mindre intens nuance. Det første vinificerede år var 2017 takket være det historiske venskab og samarbejde med avleren af ​​denne vingård på knap 1 ha. Den resulterende vin vil blive brugt i en lille del til Barolo Buon Padre, mens de fleste vil give liv til single vinmarksvinene betegnet Barolo Monvigliero,

Den gyldne flaskekapsel identificerer de vine, der er produceret af druer købt i historiske parceller produceret af deres historiske ejere. Mens den røde kapsel er Viberti vingårdens egne druer. 

Udtynding i vinmarken og udvælgelse under druehøst. Samling i 20 Kg kasser. Efter afstilkning-knusningen finder maceration og alkoholisk gæring sted på skindet i 14-16 dage, i opstået skin cap-system. Den malolaktiske gæring foregår i en lille lodret tønde lavet af ikke ristet fransk eg uden temperaturkontrol.

24 måneder på det samme egetræsfad, der blev brugt til den malolaktiske gæring. Vinen tappes derefter på flaske, og en yderligere forædling på 20 måneder på flaske finder sted, før den frigives på markedet.

En dejlig video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Historien om Viberti Giovanni vingård begynder, da Cavalier Antonio Viberti køber Locanda of the Buon Padre. Året var 1923, da Antonio begyndte at producere vin i Buon Padres kælder. På det tidspunkt var Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 druer vinificeret alene af Cavaliere. I 1967 begyndte den anden søn Giovanni, assisteret af sin kone Maria, de første trin i den lille familiekælder. 

Tilstedeværelsen af ​​Maria bliver fundamental for vinkælderen og Buon Padre. En kvinde, der er direkte involveret i forberedelsen af ​​de italienske lokale madretter.

I 70'erne vokser kælderen takket være de nye lokaler, hvor de begynder den første fermentering i cementtanke. 

I slutningen af 80'erne begyndte de første mikro-vinifications af de enkelte vinmarker. I dag fortsætter Viberti Giovanni vingårdens historie med dens tredje generation, som er Claudio, den yngste søn, som er direkte involveret i vinfremstilling og driftsstyring. 

Takket være sin fortid har den i dag en produktion af 130.000 flasker om året , som dyrkes på 21 ha. og som er lavet af et ungt og motiveret personale. 

Vinkælderen med de mest moderne teknologier har gjort det muligt at nå store kvalitative mål. Brugen af ​​roto fermenter, afkortningen af ​​macerationer og den maniske opmærksomhed på renheden og elegancen af ​​parfumerne har gjort det muligt at opnå en standard, der gør Viberti-stilen umiskendelig af andre.

Filosofien i kælderen er meget klar. En bevidst brug af teknologi, et retfærdigt kompromis mellem tradition og innovation, der ikke kun ser de kortere macerationer og gæring, men også den kontinuerlige brug af "tino" til aldring.

I dag, som i går, er netop denne type afstublede koniske tønde lavet af ikke-ristede egetræslameller. Specielt for Bricco Airoli & for Baroli tillader denne type lagring en veldefineret udvikling af sortsaromaerne og er garanten for langtidslagring af vine.

Vinmarkerne er produktionens bankende hjerte og styres med ekstrem omhu og sans for detaljer. Vinmarkerne er hovedsageligt placeret på vestsiden af ​​byen Barolo, og højden er nøgleelementet og fælles, hvilket ser dem alle placeret mellem 400 og 500 meter over havets overflade.

De dyrkede sorter er Nebbiolo, Dolcetto og Barbera, samt en lille Chardonnay-vingård, der giver liv til en mikroproduktion af Chardonnay i renhed.

Fra crus af Bricco Delle Viole, bliver San Pietro- og La Volta-druerne fortsat udvalgt til produktion af reserver, produceret udelukkende i årgange, der anses for at være exceptionelle for Viberti Giovanni-vingården. Den historiske cuvée Buon Padre er i dag resultatet af foreningen af ​​druerne, der kommer fra forskellige crus. Ud over de 3 crus af historisk ejendom alias, er San Pietro, Bricco Delle Viole & la Volta tilføjet San Ponzio, Fossati, Albarella, Perno og Monvigliero.